Uniek lesmateriaal

De thema’s van Faqta bestaan uit uniek lesmateriaal, dat in samenwerking met gerenommeerde partners is gemaakt. Zo werken we samen met SchoolTV, Jeugdjournaal, Amnesty International, Unicef en maken we ook Faqta Original Video’s.

Er zijn doeboeken bij de thema’s, waarin nadruk op de hogere orde denkvragen (Bloom) en de 21e eeuwse vaardigheden ligt. Ook zijn er werkbladen, waarin er nadruk ligt op verdiepende kennisvragen.

Multi-perspectief

In elk thema van Faqta Wereld wordt een onderwerp vanuit verschillende invalshoeken benaderd en uitgewerkt. We noemen dat multi-perspectief. Ieder thema vindt zijn vertrekpunt in een vraag van een kind. Elk thema kent een hoofd perspectief. Bijvoorbeeld in het aardrijkskunde thema ‘Dat is mooi werk’ zijn onderwerpen vanuit de vakgebieden techniek en burgerschap geïntegreerd.

Thema’s Aardrijkskunde & Maatschappij

GROEP 5 GROEP 6 GROEP 7 GROEP 8
Landschap Ik weet de weg Weer en landschap Hoe is het daar? Klimaat en landschap
Wonen Kijk! Hier woon ik De mensen in Nederland Grenzeloos anders Mensen van de wereld
Werken Ontdek je buurt Dat is mooi werk Werken in het buitenland Werken waar je wilt?
Reizen Elke dag vakantie Erop uit! Op weg naar de zon Vakantie ver weg

Thema’s Topografie

Faqta biedt een geïntegreerde leerlijn aan voor topografie voor groep 5 t/m 8. Bij ieder topografie thema hoort een doeboek waarin zowel de plaatsen, wateren en gebieden als de kaartvaardigheden geoefend worden met behulp van een atlas.

GROEP 5 GROEP 6 GROEP 7 GROEP 8
CITO 300 Kaart van je woonplek Nederland op de kaart Europa op de kaart De wereld op de kaart

Bekijk de demo:

Proeflicentie aanvragen: