Aardrijkskunde met Faqta

shutterstock_541520356.jpg

WAT IS FAQTA?

Faqta biedt basisscholen een vernieuwende aanpak voor aardrijkskunde als onderdeel van Faqta Wereld. Met Faqta Wereld gaan de leerlingen zelfstandig leren en samenwerken. Onze leeromgeving stuurt de kinderen door het programma.

Hoe werkt dat? Na een klassikale instructie gaan de kinderen aan de slag in tweetallen aan één device. De kinderen werken zo thematisch en geïntegreerd aan kennis en vaardigheden. De leerkracht heeft zo de ruimte het leerproces écht te ondersteunen als coach. Zo kun je meer doen in minder tijd en creëer je ruimte voor persoonlijke aandacht gedurende de les.

Dit alles wordt gebracht vanuit de visie van Faqta. Dit betekent begrijpend kijken in plaats van begrijpend lezen. Zelfstandig uit te voeren instructie met zorgvuldig uitgekozen en geknipte fragmenten van onder andere schoolTV en Klokhuis.

Faqta Wereld is een volledige wereldoriëntatiemethode en omvat daarom ook geschiedenis, natuur en techniek met bijzondere aandacht voor mens & sameleving en kunst & cultuur. Ook faciliteert Faqta talentontwikkeling en portfolio opbouw met Faqta Talent

Faqta Talent

Een rijke database aan onderwerpen ter verrijking van de algemene ontwikkeling. Uitgangspunt voor de keuze van de onderwerpen zijn de vragen van kinderen en interessegebieden.

Faqta Talent is aanvullend, verdiepend en verrijkend. Inzetbaar als inzetbaar als talent- en/of plusprogramma voor op school of thuis. Kinderen maken gebruik van hun schoolaccount om thuis in te loggen. Een apart abonnement is dus niet nodig.

 

START 30 DAGEN GRATIS

Schrijf je hier in voor een gratis proeflicentie: