Demo: Faqta Wereld & Talent

Knipsel3_scherp.PNG

In deze uitgebreide demo worden de volgende onderwerpen behandeld:

1. Wat is Faqta en hoe is het programma opgebouwd?

2. Hoe werkt het in de klas?

Wat is Faqta en hoe is het programma opgebouwd?

Faqta Wereld en Talent biedt basisscholen een nieuwe aanpak voor wereldoriëntatie voor groep 1 t/m 8. Met actieve lessen waarin kinderen zelfstandig leren en heel veel samenwerken.

Het programma is thematisch en geïntegreerd opgebouwd en bestaat uit 2 delen: Faqta Wereld en Faqta Talent.

Faqta Wereld is het wereldoriëntatie programma. Het programma is kerndoeldekkend en biedt voldoende ruimte voor verdieping en verbreding naar andere vakgebieden.

Faqta Talent is gericht op het stimuleren van de nieuwsgierigheid van kinderen en heeft als doel de interessegebieden van kinderen te verbreden.

Hoe werkt het in de klas?

Na een klassikale introductie gaan kinderen zelfstandig aan de slag met de onderzoek- en ontdekopdrachten in het doeboek of werkblad. Onze leeromgeving ondersteunt jouw leerlingen tijdens de les bij het zelfstandig verwerken. Jij volgt de voortgang via het dashboard en prikkelt en motiveert kinderen.

Bij Faqta talent kunnen kinderen onderzoek doen naar wat ze interessant vinden en waar ze graag meer over willen leren, we hebben hiervoor een aantal tools, die ze kunnen gebruiken, waaronder een stappenplan/werkblad voor het bedenken van een goede onderzoeksvraag.

In de demo geven een compleet beeld van Faqta Wereld & Talent.

BEKIJK DE DEMO