Verbeteringen bij Faqta

We zijn druk in de weer geweest het afgelopen half jaar! Met de feedback die we het vorige schooljaar hebben gekregen, hebben we Faqta nog gebruiksvriendelijker kunnen maken. Zo hebben we bijvoorbeeld het koffertje omgetoverd tot een overzichtelijke themapagina en kun je alle doeboeken nu gewoon in het koffertje terugvinden. Ook hebben we leuk nieuw materiaal voor de kinderen gemaakt, zoals hulpbladen bij het maken van een presentatie en Talentonderwerpen speciaal voor groep 4.

Daarbij kunnen jullie nu ook op onze blogpagina terecht om inspiratie op te doen voor je Faqta lessen. Elke maand komt er een nieuwe blog bij over praktische vragen uit het klaslokaal of over nieuwe inzichten in het onderwijs. De blogpagina heb je al gevonden, daar zit je nu! Klik bovenin op het tabblad ‘Product’ en vervolgens op ‘Lesgeven met Faqta’ om ook onze andere blogs te lezen.

Hieronder vind je een overzicht van onze updates:

1. Het koffertje is nu een themawebsite, waarop duidelijk en overzichtelijk alle lesinformatie en documenten voor de leerkracht te vinden zijn. Hierin vind je ook het doeboek in PDF format. Mocht je niet het hele boekje willen gebruiken, dan kun je gemakkelijk een opdracht uitprinten. Scrol naar beneden op de themawebsite om ook de benodigde materialen te vinden.

2. In het koffertje zijn nu ook een uitgebreide lesbeschrijving, waarop de leerkracht ziet wat er in de filmpjes qua kennis aan bod komt, een evaluatieblad en een samenvatting van het thema te vinden. 

3. De werkbladen worden uitgebreid. Ze zullen vanaf begin 2019 meer vragen bevatten, die vooral verdiepende kennisvragen zijn, zodat ze ingezet kunnen worden als differentiatiemateriaal. Voor de opdrachten van de doeboeken blijft de nadruk liggen op 21e eeuwse vaardigheden. Daarnaast blijven de werkbladen natuurlijk een alternatief voor de doeboeken.

4. In Faqta Talent zijn in het koffertje nu ook hulpbladen te vinden, die leerlingen helpen en stimuleren om verschillende presentatievormen te gebruiken bij hun onderzoek. Bijvoorbeeld 'Hoe maak je een muurkrant?', 'Hoe geef ik een demonstratie?' en 'Hoe maak ik een voorstelling?'. Ook vind je er een flowchart die helpt bij het bedenken van een goede onderzoeksvraag. Deze hulpbladen kunnen de leerlingen ook zelf vinden, door in de tegel Zelf Onderzoeken op Downloads te klikken.

5. Ook groep 4 kan nu aan de slag met Faqta Talent! Onderin in de speelomgeving vind je het kanaal Talent Junior. Hierin lopen de leerlingen (net als bij de gewone Talent kanalen) het stappenplan van onderzoekend leren door, geschreven op hun niveau.