ANOUK VAN FAQTA OVER 'DIFFERENTIATIE'

DIFFERENTIATIE

Met differentiatie geeft de leerkracht invulling aan verschillen tussen kinderen. Je wilt natuurlijk dat alle leerlingen een bepaald niveau halen. Hoe ze daar het beste komen, kan verschillen van kind tot kind.

Differentiatie-tegel

Faqta biedt in ieder Wereld-thema een differentiatietegel: Leuke links & apps. Hier vind je achtergrondinformatie en links naar leuke websites om je kennis te vergroten over het thema. Ruim voldoende om kinderen die eerder klaar zijn, een uitdaging te geven om meer te leren over het onderwerp. Je kunt ze vragen er wat over te vertellen aan de klas bijvoorbeeld.

Faqta Talent

Faqta Talent is het extra gratis talentprogramma en biedt een scala aan extra onderwerpen, die volledig gericht zijn op verbreding en verdieping (bijvoorbeeld 'Hoe word ik DJ?' of 'De Berlijnse Muur'). Kinderen kunnen hier zelfstandig aan werken of je biedt het klassikaal aan. Met Faqta Talent oefenen kinderen de vaardigheden van onderzoekend leren.

Werkbladen of doeboeken als differentiatiemateriaal

Bij de meeste thema’s zijn zowel doeboeken als werkbladen beschikbaar. Werk je met het doeboek bij een thema, dan kun je de werkbladen gebruiken als extra differtentiatiemateriaal.

Andersom werkt uiteraard ook. Kies je voor verwerking met het werkblad, dan kun je extra opdrachten uit het doeboek gebruiken als differentiatiemateriaal. Vanaf schooljaar 2018-19 biedt elk werkblad tevens extra plusopdrachten. Nog meer differentiatie!

START 30 DAGEN GRATIS

Schrijf je hier in voor een gratis proeflicentie: