ANOUK VAN FAQTA OVER 'DIFFERENTIATIE'

DIFFERENTIATIE

Met differentiatie geeft de leerkracht invulling aan verschillen tussen kinderen. Je wilt natuurlijk dat alle leerlingen een bepaald niveau halen. Hoe ze daar het beste komen, kan verschillen van kind tot kind.

Zelfstandig werken

Met Faqta werken kinderen zelfstandig in duo's op één device (Faqta is geschikt voor alle devices). 

Daardoor kunnen kinderen zelf al eenvoudig differentiëren. Snap je een vraag niet? Dan ga je zelf een stukje terug en lees of kijk je opnieuw. Heb je de stof al helemaal begrepen? Dan ga je automatisch sneller door de stof.

Differentiatie-tegel

Faqta biedt in ieder Wereld thema een differentiatie-tegel: Leuke links & apps. Daar kun je achtergrond informatie vinden, links naar leuke websites en verbredende kennis. Ruim voldoende om kinderen die eerder klaar zijn, een uitdaging te geven om meer te leren over het onderwerp.

Faqta Talent

Faqta biedt een scala aan onderwerpen buiten de kerndoelen, die volledig gericht zijn op verbreding en verdieping. Dat is Faqta Talent. Het is steeds één onderwerp (bijvoorbeeld 'Hoe word ik DJ?' of 'De Berlijnse Muur'). Kinderen kunnen hieraan zelfstandig werken (bijvoorbeeld zelf een onderwerp kiezen) en je kunt er ook één les mee doen. Geef er vooral je eigen invulling aan als leerkracht!

Download proefles

Download nu een gratis proefles