ANOUK VAN FAQTA OVER 'FAQTA TALENT'

WAT IS FAQTA TALENT?

Faqta Talent is anders dan Faqta Wereld: Binnen de Wereld-kanalen kun je de thema's voor de kernvakken van wereldoriëntatie vinden. Binnen de Talent-kanalen vind je uitdagende onderwerpen buiten de kernvakken, ter verrijking en verdieping of inzetbaar als apart programma voor talentontwikkeling.

Faqta Talent is ontwikkeld rondom een eigen onderzoeksvraag van kinderen. Onderwerpen die ze superleuk vinden en naadloos aansluiten bij hun interesses. Bijvoorbeeld 'Hoe word ik een  DJ?', ‘Hoe word ik mode-ontwerper?” of 'De grootste dinosauriërs ter wereld'.

ONDERZOEKEND LEREN

Binnen Faqta Talent staat de onderzoeksvraag van kinderen centraal. Voor een goede onderzoeksvraag hebben kinderen natuurlijk voldoende context nodig.

Daarom wordt eerst de nodige achtergrond gegeven, met bijbehorende kennisvragen en verwerking. Vervolgens formuleren de kinderen hun eigen onderzoeksvraag als basis voor hun eigen onderzoek en gaan ze aan de slag met het stappenplan gebaseerd op de onderzoek- en ontwerpcyclus (SLO).

We werken toe naar een presentatievorm. We hebben hulpkaarten gemaakt en bronnen verzameld, zodat ze direct aan de slag kunnen.

START 30 DAGEN GRATIS

Schrijf je hier in voor een gratis proeflicentie: