ANOUK VAN FAQTA OVER 'FAQTA TALENT'

WAT IS FAQTA TALENT?

Faqta Talent is anders dan Faqta Wereld: Binnen de Wereld-kanalen kun je de thema's voor de kernvakken van wereldoriëntatie vinden. Binnen de Talent-kanalen vind je uitdagende onderwerpen buiten de kernvakken. Bijvoorbeeld 'Hoe word ik een  DJ?' en 'De grootste dinosauriërs ter wereld'.

Faqta Talent is ontwikkeld rondom een eigen onderzoeksvraag van kinderen. Onderwerpen die zij superleuk vinden, maar niet terugkomen in het kerndoel dekkende programma.

ONDERWERPEN DIE KINDEREN ZELF KIEZEN

We krijgen input van meer dan 50 kinderen die onderwerpen kiezen voor Faqta Talent. Onderwerpen als 'De grootste dinosauriërs ter wereld', 'Hoe werkt VR?' en 'De Berlijnse Muur'. 

Het zijn onderwerpen die buiten de kerndoelen voor wereldoriëntatie vallen, dus perfect om kinderen zelfstandig te laten ontdekken.

Heb je zelf een leuk idee voor een Talent onderwerp? We horen het graag! 

ONDERZOEKEND LEREN

Binnen Faqta Talent staat de onderzoeksvraag van kinderen centraal. Voor een goede onderzoeksvraag hebben kinderen natuurlijk voldoende context nodig.

Daarom wordt eerst de nodige achtergrond gegeven, met bijbehorende kennisvragen. Vervolgens formuleren de kinderen hun eigen onderzoeksvraag als basis voor hun eigen onderzoek. Ook hier hebben we een vaste en herkenbare structuur die voldoende ruimte bied voor je eigen kleuring.

Download proefles

Download nu een gratis proefles