Geschiedenis met Faqta

shutterstock_383151490.jpg

Rustig loop je tussen de stoelen door. Om jou heen het geroezemoes van kinderen die praten in groepjes van twee en drie. Ze kijken filmpjes op hun device, stellen vragen aan elkaar en discussiëren over het onderwerp van de dag. Ze onderzoeken zelf. Ze leren zelf. Met jouw als gids. Klinkt geweldig... maar hoe doe je dat nou? 

Met Faqta!

WAT IS FAQTA?

Faqta biedt basisscholen een vernieuwende aanpak voor geschiedenis. Met Faqta gaan de leerlingen zelfstandig leren en samenwerken. Onze leeromgeving stuurt de kinderen door het programma.

Hoe werkt dat? Na een klassikale instructie gaan de kinderen aan de slag in tweetallen aan één device, zoals een tablet of chromebook. De kinderen werken zo thematisch en geïntegreerd aan kennis en vaardigheden. De leerkracht heeft zo de ruimte het leerproces écht te ondersteunen als coach. Zo kun je meer doen in minder tijd en creëer je ruimte voor persoonlijke aandacht gedurende de les.

Onze geschiedenismethode voor groep 5 t/m 8 is uiteraard kerndoeldekkend. Faqta werkt samen met NPO om met behulp van zorgvuldig geselecteerde korte filmfragmentjes de stof écht tot leven te laten komen. 

Elke dag ontdekken meer en meer scholen de kracht van deze 21e eeuwse aanpak. Probeer het zelf vrijblijvend uit en download jouw proefles om te kijken of de Faqta methode ook bij jouw klas past!

 

Download proefles

Download nu een gratis proefles