ONTDEK FAQTA Geschiedenis

Faqta Geschiedenis biedt basisscholen een nieuwe aanpak voor geschiedenis voor groep 5 t/m 8. Met actieve lessen waarin kinderen zelfstandig leren en heel veel samenwerken. Hoe?

Thematische aanpak

Jongens vliegtuig wereldbol met kader.png

Het programma is thematisch opgebouwd en bestaat uit 2 delen: Faqta Geschiedenis en Faqta Talent. Er zijn verschillende routes door het programma, zodat het altijd aansluit op jouw behoefte. Je kunt bijvoorbeeld thematisch werken waarbij de vakinhoud centraal staat of je kiest de aanpak waarbij eigen onderzoeksvragen van kinderen meer centraal staan. 

Faqta Talent is gericht op het stimuleren van de nieuwsgierigheid van kinderen en heeft als doel de interessegebieden van kinderen te verbreden. De onderwerpen dagen kinderen uit om zelf te onderzoeken, te ontdekken of te ontwerpen.

ONDERZOEKEND EN ONTDEKKEND LEREN STAAT CENTRAAL

Jongen loop wereldbol met kader (1).png

Na een klassikale introductie gaan kinderen zelfstandig aan de slag met de onderzoek- en ontdekopdrachten. Onze leeromgeving ondersteunt jouw leerlingen tijdens de les bij het zelfstandig verwerken. Jij volgt de voortgang via het dashboard en prikkelt en motiveert kinderen bij de uitvoering van de portfolio-opdrachten. Jij kunt zo makkelijker de rol van coach aannemen en de kinderen begeleiden gedurende de les.

De kinderen werken thematisch aan kennis en vaardigheden. Faqta sluit aan op het SLO-talentenmodel en heeft de 21e eeuwse vaardigheden logisch geïntegreerd in alle thema’s.

 

START 30 DAGEN GRATIS

Schrijf je in voor een gratis proeflicentie: