Faqta op jouw studiedag

Onze motivatie: Leren in een digitale tijd

Faqta is ontstaan vanuit de missie van de oprichters om het leren van kinderen te verbeteren. We hebben de afgelopen 5 jaar samen met heel veel leerkrachten in het basisonderwijs en onze partner NTR een programma ontwikkeld dat naadloos aansluit bij de huidige generatie kinderen en gestoeld is op recente wetenschappelijke inzichten. We maken impact door het leren anders te organiseren.

Niet de methode staat centraal, maar de interesses van kinderen. We raken met Faqta de intrinsieke motivatie van kinderen om te leren. Enerzijds vanuit de inhoud met video-based content, mooie opdrachten en activiteiten. Anderzijds door het leren zo te organiseren dat de leerkracht beter invulling kan geven aan leervragen van kinderen.

Wat is Faqta Wereld en Talent?

Faqta Wereld en Talent biedt basisscholen een nieuwe aanpak voor wereldoriëntatie voor groep 1 t/m 8. We bieden basisscholen een rijke leeromgeving met actieve lessen waarin kinderen zelfstandig leren. De praktijk wijst uit dat onze aanpak leidt tot meer gemotiveerde leerlingen en ruimte voor de leerkracht om in te spelen op leervragen van kinderen. Met Faqta ontdekken kinderen hun eigen talenten, we maken ze digitaal geletterd en we leren ze 21e eeuwse vaardigheden.

Hoe werkt het?

Bekijk hier de video Faqta Wereld en Talent in 5 minuten

Wil je ons uitproberen?

Dat kan. We bieden iedere leerkracht de mogelijkheid om ons een tijdje uit te proberen. Ter voorbereiding komen we bij jou op school langs voor een uitlegsessie van maximaal 45 minuten. En dan ga je van start!

Enthousiast geworden?

Schrijf je in voor een gratis proeflicentie