ANOUK VAN FAQTA OVER 'Kennisoverdracht'

Kennisoverdracht borgen

Als leerkracht gaat je vak onder andere over kennisoverdracht. Kennisoverdracht kan op een aantal manieren. Bij Faqta kiezen we voor zelfstandig leren.

Zelfstandig leren

Kinderen werken bij voorkeur in 2-tallen (3-tallen kan evt. ook) aan één device, via het online leerplatform van Faqta. De kennisoverdracht vindt plaats via educatieve filmpjes en illustraties, gemaakt voor het niveau van de kinderen in die specifieke jaargroep. Of de kinderen de stof begrepen hebben wordt getoetst met kennisvragen in de online omgeving. Hierdoor ervaren de kinderen meteen dat ze ook echt op moeten letten bij het "filmpjes kijken". Het is dus ook gewoon echt leren ;-) Maar dan Faqta-style.

Voortgangsdashboard

Je wilt als leerkracht natuurlijk kunnen ingrijpen als je ziet dat kinderen ergens moeite mee hebben. Als kinderen zelfstandig werken heeft de leerkracht een coachende rol. Als leerkracht zie je realtime hoe de kinderen de kennisvragen in de online omgeving beantwoorden.

Kennisoverdracht via het doeboek

Kinderen passen hun kennis toe in het doeboek. Ze voeren onderzoek uit, doen proefjes en meer activerende opdrachten. Op deze manier bouwt ieder kind aan z'n eigen portfolio van eindopdrachten uit de doeboeken. Dit portfolio is dus eveneens een manier om de kennisoverdracht van kinderen te monitoren.

Start 30 dagen gratis

Schrijf je hier in voor een gratis proeflicentie: