Wat is het Geheim van Geld?

Geld. Het is een belangrijk onderwerp voor veel mensen. Je hebt veel geld of juist heel weinig. Voor volwassenen is het een heel belangrijk onderwerp. Alles kost geld. Het leven is duur zegt men dan. Ook kinderen hebben te maken met geld.  Je krijgt zakgeld en soms verdien je geld door een klusje te doen. De meeste kinderen sparen om iets te kopen. Een leuke game bijvoorbeeld of misschien een telefoon. Daar moet je dan weer wel lang voor sparen. Op verjaardagen krijg je soms geld van alle lieve mensen om je heen, waar mee je dan iets groters kunt kopen.

Je hebt vast gemerkt dat alles geld kost. Wonen, de sportclub, dingen, eten, op vakantie gaan. Hoe is dat zo gekomen en is dat altijd zo geweest? Was dat vroeger ook zo?  

Er zijn dingen die je niet met geld kunt kopen. Weet je het? Wat dacht je van gelukkig zijn of gezond zijn?  Misschien wel het allerbelangrijkste in je leven. Fijne ouders of  lieve vrienden. Niemand ziek.  Dat is echt heel belangrijk. 

De vraag is dus wat geld eigenlijk waard is?  Met dit onderwerp ga je het ontdekken.

Wat ontdek je in het Geheim van Geld?

  • Ik weet dat geld een ruilmiddel is
  • Ik kan iets maken en verkopen
  • Ik begrijp de waarde van geld