Wat is de Kracht van Klassiek?

Muziek die in Europa is gemaakt tussen 1600 en 1900, noemen we klassieke muziek. Deze muziek wordt altijd met één of meer instrumenten gespeeld, of gezongen. Bekende componisten die klassieke muziek schreven, zijn Mozart, Bach en Beethoven. Componisten schrijven de muziek op, zodat muzikanten deze kunnen spelen. Daarvoor gebruiken ze notenbalken. Op de lijnen daarvan kun je muzieknoten als tekens schrijven. Aan de plaats en de vorm van de noten kun je zien hoe je ze moet spelen of zingen. En aan elke noot kun je zien hoe hoog de toon klinkt en hoe lang deze duurt.

Veel kinderen zitten op een muziekschool. Ze leren er een instrument te bespelen, bijvoorbeeld blokfluit of piano. Muziek maken is leuk. Kinderen die veel talent hebben, kunnen misschien later van hun hobby hun beroep maken. Als je dat hebt gehaald, kun je muziek gaan uitvoeren. Misschien wel in het Concertgebouw.

Wat ga je ontdekken over klassieke muziek?

  • Wat is klassieke muziek?
  • Wat zijn de verschillende vormen van klassieke muziek?
  • Op bezoek bij het Concertgebouw!
  • Hoe vinden componisten inspiratie voor hun muziek?
  • Hoe werken de trillingen van muziek?