Voel de groove op Faqta

Jazz in FAQTA


Voel de goove!  Urban, Hiphop, Modern, Pop, Jazz , rock-’n roll of Klassiek! Muziek is universeel.  Het doet iets met je. Het beweegt je en laat je bewegen.  En muziek is altijd in verandering.

Muziek op Faqta


Faqta is een educatief programma, waarbij de nadruk ligt op plezierig leren, actief leren en leren door doen. Faqta biedt allerlei onderwerpen waar kinderen nieuwsgierig naar zijn of zich over kunnen verwonderen. Ook muziek! Voorbeelden? Hoe wordt ik DJ, Dance Dance Dance , de kracht van Klassiek en natuurlijk ook Jazz! 

Is jazz niet te moeilijk voor kinderen?


Jazz voor kinderen…is dat niet veel te moeilijk? Welnee! Jazz gaat over improviseren, samen spelen en creatief zijn met muziek. Dat kunnen kinderen ook! Maar eerst moeten ze er kennis mee maken.

Dit leer je in Jazz


In het onderwerp Jazz op de leeromgeving van FAQTA ontdekken de kinderen hoe Jazz is ontstaan. Hoe de muziekritmes uit Afrika in de tijd van de slavernij naar Noord- en Zuid Amerika reisden. Hoe de klanken zich vermengden met de blues tot Jazz muziek. En hoe de Jazz zelf ook weer allerlei ontwikkelingen doormaakte. De kinderen kunnen kijken naar filmpjes over deze reis van de muziek en luisteren naar iconen uit de Jazz geschiedenis.  Wedden dat kinderen het mooi vinden en er nog meer van willen weten? 


Voel de groove op FAQTA!