Faqta Updates

Bij faqta zijn we continue bezig om onszelf te verbeteren. Op deze pagina zie de nieuwste verbeteringen en updates die we voor je hebben toegevoegd. Heb je een suggestie of vragen over de updates? Laat het ons weten!

Belangrijkste updates sinds vorig schooljaar

Afgelopen zomer hebben we veel van de feedback die jullie ons gedurende het schooljaar hebben gegeven, kunnen realiseren. Daarom zet ik de belangrijkste updates even op een rijtje, zodat je overal van op de hoogte bent. Heel veel dank voor al jullie input die tot deze vernieuwingen geleid hebben. Samen met jullie maken we van Faqta de allerbeste methode voor wereldoriëntatie!

Ook hebben we op onze algemene website sinds kort een blogpagina. Hier vind je o.a. tips over mediawijsheid, coachend lesgeven en coöperatief leren. Elke maand komt er een nieuwe blog bij over praktische vragen uit het klaslokaal of over nieuwe inzichten in het onderwijs. Jullie kunnen de blogpagina hier vinden.

Updates

  • Het koffertje is niet langer een Google Drive omgeving, maar een themawebsite, waarop duidelijk en overzichtelijk alle materialen voor de leerkracht te vinden zijn. Hierin vind je ook het doeboek in PDF format. Mocht je niet het hele boekje willen gebruiken, dan kun je gemakkelijk een opdracht uitprinten. Scrol naar beneden op de themawebsite om ook de benodigde materialen te vinden.

  • In het koffertje zijn nu ook een uitgebreide lesbeschrijving, waarop de leerkracht ziet wat er in de filmpjes qua kennis aan bod komt, een evaluatieblad en een samenvatting van het thema te vinden.

  • De werkbladen gaan een nieuwe rol krijgen. Ze zullen vanaf begin van het nieuwe jaar vooral verdiepende kennisvragen bevatten, zodat ze ingezet kunnen worden als differentiatiemateriaal. Voor de opdrachten van de doeboeken blijft de nadruk liggen op 21e eeuwse vaardigheden.

  • In Faqta Talent zijn in het koffertje ook hulpbladen te vinden voor verschillende presentatievormen (bijv. 'hoe maak je een muurkrant?', 'hoe geef ik een demonstratie?' en 'hoe maak ik een voorstelling?'). Ook vind je er een flowchart die helpt bij het bedenken van een goede onderzoeksvraag (gebaseerd op het vragenmachientje van het Wetenschapsknooppunt). Deze hulpbladen kunnen de leerlingen ook zelf vinden, door in de tegel Zelf Onderzoeken op Downloads te klikken.

  • Ook groep 4 kan nu aan de slag met Faqta Talent! Onderin in de speelomgeving vind je het kanaal Talent Junior. Hierin lopen de leerlingen (net als bij de gewone Talent kanalen) het stappenplan van onderzoekend leren door, geschreven op hun niveau.

update robot.png

30 November 2018

Ons tech-team is druk bezig geweest om de online-omgeving nog beter te maken. Vanaf nu zijn de volgende dingen verbeterd:

  • Je kan nu alle tekst selecteren in opdrachten. Hierdoor kan je makkelijk de juiste tekst laten voorlezen als je een text-to-speech programma gebruikt voor dyslectici

  • Sleepvragen werken nu beter op digibord en chromebooks met touchscreen. Voorheen werkte het niet altijd goed.

  • Het herstellen van een wachtwoord voor leerkrachten is een stuk duidelijker en makkelijker geworden.