ANOUK VAN FAQTA OVER 'Structuur van een thema'

Structuur van een thema

Faqta Wereld is opgebouwd uit geïntegreerde thema's met een vaste structuur. Juist door deze vaste structuur kun je er je "eigen" les van maken. Wij reiken je de bouwstenen en de structuur aan, jij vult hem in! 

Opzet van een thema

Ieder thema begint met een 'Dit ga je ontdekken' tegel. Deze tegel introduceert het onderwerp. 

Ieder thema bevat 12 onderzoekstegels. In iedere les doe je 3 tegels. Een tegel is een afgebakend onderwerp. Dat onderwerp kan het hoofdonderwerp zijn van het thema (bijvoorbeeld een tegel over monniken in het thema 'Monniken en Ridders'), maar kan ook uit een ander vakgebied komen (bijvoorbeeld 'Hygiëne en gezondheid' in het thema 'Monniken en Ridders').

Als differentiatie of afsluiting is er een 'Leuke links en apps' tegel met verdieping van het thema. Ook is er een 'Belangrijke woorden' tegel voor het oefenen van de woordenschat.

Aan de slag met een thema

Wij adviseren je de 'Dit ga je ontdekken' tegel klassikaal te doen, waarmee je de kinderen enthousiast maakt voor het onderwerp en er je eigen kleur aan kan geven.

Kinderen gaan vervolgens aan de slag met de onderzoekstegels. Na iedere tegel doen zij een opdracht in het doeboek of op het werkblad. We adviseren je iedere les ook één opdracht klassikaal te doen.

Start 30 dagen gratis

Schrijf je hier in voor een gratis proeflicentie