Avontuurlijk Leren

Jonge kinderen zijn nieuwsgierig en raken snel verwonderd. Vaak gewoon door alledaagse zaken. Over hun huisdier of een vliegtuig. Soms over grote vragen.

Wij geven de antwoorden op vragen die kinderen zich stellen over de wereld om hun heen: Hoe word ik een DJ? Hoe overleef ik op de Mont Blanc? Waarom is kunst zo duur? Honderden onderwerpen waarover zij zich kunnen verwonderen.

Met leuke video's, opdrachten en quizzen leren ze spelenderwijs. Faqta sluit aan bij de lesstof op school en is gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar.

  • 5,- Euro per maand
  • Eerste maand gratis
  • Maandelijks opzegbaar
 

Onderwerpen voor thuis

Wij geven de antwoorden op vragen die kinderen zich stellen over de wereld om hen heen: Hoe word ik een DJ? Hoe overleef ik op de Mont Blanc? Waarom is kunst zo duur? Honderden onderwerpen waarover zij zich kunnen verwonderen. Dit zijn de populairste onderwerpen:

 

Waarom Faqta?

Kinderen zijn nieuwsgierig

Kinderen zijn van nature heel nieuwsgierig. Ze willen weten hoe de wereld in elkaar zit en stellen honderdduizend vragen waar ze direct een antwoord op willen hebben. Een kind wil weten of je in de tijd kunt reizen, hoe je straaljagerpiloot kunt worden of hoe je een robot maakt. 

Faqta biedt kennis van de wereld

Faqta biedt deze kennis aan op een moderne manier, met video’s en animaties. Ons uitgangspunt is dat leren leuk is en een avontuur moet zijn. Met vlogs en opdrachten, prikkelende vragen die je aan het denken zet. Niet meer alleen leren door eindeloos te lezen, maar door te beleven en een venster op de wereld te geven. Door zelf actief aan de slag te gaan. Alleen of met andere kinderen.

Zelf ontdekken wat je leuk vindt

Faqta stimuleert de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen, waardoor ze zelf ontdekken wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en waar ze nog meer over willen weten. Wij willen kinderen op een eigentijdse en aansprekende manier de wereld laten ontdekken!