shutterstock_311780573 (1).jpg

Wereldoriëntatie a lá Faqta

Rustig loop je tussen de stoelen door. Om jou heen het geroezemoes van kinderen die praten in groepjes van twee en drie. Ze kijken filmpjes op hun device, stellen vragen aan elkaar en discussiëren over het onderwerp van de dag. Ze onderzoeken zelf. Ze leren zelf. Met jou als gids.

Dat is de visie van Faqta!

Leren in een digitale tijd

Kinderen van nu leven in een digitale wereld. Door hier dichtbij te blijven en te werken met een digitale leeromgeving geloven wij twee vliegen in één klap te vangen.

Als kinderen op hun eigen device in groepjes van twee of drie samen werken, oefenen ze hun digitale en sociale vaardigheden. Daarnaast leren ze zelfstandig informatie te vinden en te verwerken. Zo worden ze klaargestoomd voor de toekomst

shutterstock_735959146.jpg

Maak er jouw les van

Wij vinden dat onderwijs per definitie maatwerk is. Faqta is dus geen methode die dicteert wat je als leerkracht moet doen. Wij stellen een 'looproute' voor door ons programma en geven je suggesties en tips. Als leerkracht kun je daar natuurlijk je eigen invulling aan geven.

We moedigen iedere school en leerkracht aan om zelf de thema's te verrijken. Check onze Facebook pagina en bekijk de voorbeelden van bevlogen collega's die al met Faqta werken.