Aardrijkskunde

Van Afrika tot in Amerika

Met Faqta zet jouw klas de stap van kennis naar vaardigheden op een manier die bij je past. Dat doen we met ons middagprogramma. Lees hier meer over ons Aardrijkskunde lesmateriaal.

Ontdekken hoe de echte wereld werkt

Met Faqta zet je video’s en interactieve opdrachten in om je leerlingen mee te nemen in de wereld van bijvoorbeeld toerisme: hoeveel mensen gaan eigenlijk op vakantie in eigen land? En naar welke toeristische plekken gaan zij dan?

leren van video

Van je eigen woonplek tot de wereld op de kaart

Nu je leerlingen weten hoe toeristisch Nederland eigenlijk is, passen ze hun kennis toe in een leuke opdracht uit het Faqta Doeboek. Ze gaan op zoek naar een leuke toeristische plek en bedenken hoe je daar het beste kunt komen met het openbaar vervoer. Leerlingen werken aan vaardigheden als creatief denken, informatievaardigheden en mediawijsheid.

Aardrijkskunde met Faqta op de basisschool

Leer je van video?

Het leren van video is iets wat voor de huidige generatie leerlingen volkomen natuurlijk is. Met video's kun je als leerkracht een rijk beeld geven van een onderwerp. En met video's maak je het lesmateriaal toegankelijk voor iedere leerling, ook als die moeite heeft met lezen of taal. Bekijk hieronder alvast een voorproefje van ons lesmateriaal.

Onze aardrijkskunde thema's

Bij Faqta is het lesmateriaal verdeeld over thema's. Elk thema is opgebouwd uit veertien tegels die een samenhangend geheel vormen. Bij ieder thema hoort een doeboek, waarmee de kinderen hun vaardigheden ontwikkelen.

Groep 5

Ontdek je buurt

Groep 6

Weer en landschap

Groep 7

Hoe is het daar?

Groep 8

Klimaat en landschap

Nog niet overtuigd?

Op jouw manier

Kies de aanpak die bij jou past: van klassikaal lesgeven tot zelfstandig werken.

Een compleet middagprogramma

Een rijke leeromgeving in ieder klaslokaal die uitnodigt om samen met je leerlingen op ontdekking te gaan

Ontdek je eigen talenten

Wij helpen je waar en wanneer jij ons nodig hebt. Van een altijd beschikbare live chat tot een training op school.

Probeer nu onze gratis doeboeklessen

We kunnen je precies vertellen wat de Faqta-methode inhoudt. Maar net zoals jouw leerlingen ontdek je dit het beste door het te ervaren. Daarom geven we je 4 lessen om het alvast uit te proberen. 

Probeer nu 8 lessen