Geschiedenis

Breng het verleden tot leven in je klaslokaal

Met Faqta zet jouw klas de stap van kennis naar vaardigheden op een manier die bij je past. Dat doen we met ons middagprogramma. Lees hier meer over ons lesmateriaal voor Geschiedenis.

Ontdek hoe de wereld er vroeger uit zag

Met Faqta zet je video’s en interactieve opdrachten in om je leerlingen mee te nemen in bijvoorbeeld het zware leven op een schip in de Gouden Eeuw: welke ziektes kon je allemaal krijgen? En hoe wisten ze vroeger welke kant ze op moesten varen zonder Google Maps te gebruiken?

Basisschool Geschiedenis les met Faqta

Beleef de geschiedenis met je klas

Nu je leerlingen weten hoe het leven op een schip eruit zag, passen ze hun kennis toe in een leuke opdracht uit het Faqta Doeboek. Ze gaan zelf een kompas maken. Leerlingen werken aan vaardigheden als: creatief denken, kritisch denken en samenwerken.

Geschiedenis les en 21e eeuwse vaardigheden ontwikkelen

Leer over het verleden met video

Leerlingen uit  groep 5 t/m 8 leren over geschiedenis met hoogwaardige videocontent die past bij het niveau. Bekijk hier alvast een voorproefje van het lesmateriaal voor geschiedenis.

HubSpot Video

Onze geschiedenis thema's

Bij Faqta zijn de wereldoriëntatie vakken verdeeld over thema's. Elk thema is opgebouwd uit veertien tegels die een samenhangend geheel vormen. Bij ieder thema hoort een doeboek, waarmee de kinderen hun vaardigheden ontwikkelen.

Groep 5

Jagers en boeren

Groep 6

De eeuw van uitvindingen

Groep 7

Nieuwe steden

Groep 8

Leven zonder youtube

Probeer nu onze gratis doeboeklessen

We kunnen je precies vertellen wat de Faqta-methode inhoudt. Maar net zoals jouw leerlingen ontdek je dit het beste door het te ervaren. Daarom geven we je 4 lessen om het alvast uit te proberen. 

Probeer nu 8 lessen