ANOUK VAN FAQTA OVER 'Doeboeken en werkbladen'

Doeboeken en werkbladen

Ieder Faqta Wereld thema heeft een doeboek en een werkblad als verwerkingsmateriaal. Met een doeboek ben je ongeveer 6 lessen bezig met één thema, met een werkblad doe je een thema in 4 lessen. Je kunt dus eenvoudig in je planning rekening houden met je keuze voor doeboeken of werkbladen. Zowel de doeboeken als de werkbladen zijn te downloaden en te printen vanaf de themapagina.

Doeboeken

Voor een activerende en onderzoekende manier van onderwijs zijn er voor alle thema’s uit Faqta Wereld doeboeken beschikbaar. Met een doeboek maximaliseer je de leeropbrengst van een thema. Het daagt de leerling uit om actief en veelvuldig samen met medeleerlingen het desbetreffende onderwerp te verkennen. Daarnaast geeft het de ouderbetrokkenheid een impuls doordat sommige opdrachten (ook) thuis uitgevoerd kunnen worden.

Werkbladen

De online werkbladen zijn voor zowel in Faqta Wereld als in Faqta Talent beschikbaar. Je kunt de werkbladen gewoon downloaden en printen. Deze werkbladen zijn perfect geschikt voor differentiatie of als (cognitiever) alternatief op doeboeken.

START 30 DAGEN GRATIS

Schrijf je hier in voor een gratis proeflicentie: