ANOUK VAN FAQTA OVER 'ZELFSTANDIG WERKEN'

ZELFSTANDIG WERKEN

Iedere leerkracht in Nederland kan kinderen zelfstandig laten werken, ook als je er nog geen ervaring mee hebt. Je hebt daarvoor als leerkracht 3 dingen nodig:

DEvices (laptop / tablet / etc)

Kinderen hebben een device nodig om zelfstandig te werken. Faqta werkt op alles devices (van digibord tot computer en tablet). Je kunt dus zelfs de "ouderwetse" computers achterin de klas gebruiken voor zelfstandig werken. Bovendien werk je met Faqta in duo's (of zelfs met z'n drieën) achter één device, dat scheelt weer in het aantal devices dat je nodig hebt!

Dashboard

Je wilt als leerkracht natuurlijk kunnen ingrijpen als je ziet dat kinderen ergens moeite mee hebben. Dat zie je op afstand in het dashboard. Daarin wordt alle voortgang van kinderen in de lesstof bijgehouden. Zie je veel rode bolletjes? Dan hebben kinderen het niet goed begrepen. Misschien is het dan tijd voor een klassikale uitleg.

Leerkracht als coach

Als kinderen zelfstandig werken heeft de leerkracht een coachende rol. Je helpt ze als ze vragen hebben en je hebt voldoende tijd voor individuele begeleiding en motivatie. We horen regelmatig terug van leerkrachten die met Faqta werken dat juist dit een van de belangrijkste motivaties was om leerkracht te worden!

START 30 DAGEN GRATIS

Schrijf je hier in voor een gratis proeflicentie: