Kennis overdragen

    

Kennis overdragen door klassikaal les te geven

Met Faqta heb je de middelen om klassikale lessen te geven waarbij kennisoverdracht centraal staat. Inspireer je leerlingen door ze mee te nemen langs verschillende video’s en opdrachten op het digibord. Weinig tijd om een les voor te bereiden? Wij nemen je de voorbereiding uit handen met behulp van achtergrondinformatie en lesbeschrijvingen. Weet jij al veel van een bepaald onderwerp? Met Faqta kun jij nog steeds je eigen invulling geven aan de les en wij helpen bijvoorbeeld met ideeën voor een creatieve verwerking van de stof. 

met-een-klassikale-introductie-begint-les-wereldorientatie

 

    

Leer je wel iets van video?

Het leren van video is iets wat voor de huidige generatie leerlingen volkomen natuurlijk is. Met video's kun je als leerkracht een rijk beeld geven van een onderwerp. En met video's maak je het lesmateriaal toegankelijk voor iedere leerling, ook als die moeite heeft met lezen of taal. 
Hoe je het beste leert van een video? De video moet ten eerste kort zijn, maximaal 3-4 minuten. Je moet vooraf weten waar het over gaat. En het helpt als je meteen na de video een vraag moet beantwoorden, omdat je dan goed nadenkt over wat je net geleerd hebt. Als je die kennis vervolgens toepast, beklijft deze het best.

💡 Wist je dat een video van 2 minuten al een hele A4 aan tekst kan bevatten?

leren-door-interactieve-vragen

    

Verwerk de leerstof met de werkbladen

Wil je leerlingen zelfstandig aan het werk zetten als alle video’s en opdrachten klassikaal zijn behandeld? Of wil jij extra verwerkingsmateriaal aanbieden in bijvoorbeeld de weektaak? Hiervoor kun je de werkbladen gebruiken met opdrachten waar cognitieve vaardigheden centraal staan. Ook handig voor leerlingen om zich voor te bereiden op de toets. Zo kun jij op jouw manier de werkbladen inzetten bij je lessen.

kennis-verwerken-met-werkbladen

Meer lezen?

Met onze dagritmekaarten weten je leerlingen waar ze aan toe zijn

Met onze dagritmekaarten weten je leerlingen waar ze aan toe zijn

08 mei 2023 1 min read
Hoe meer je je leerlingen loslaat, hoe gemotiveerder ze zijn
Leerkacht wisselt klassikaal en zelfstandig werken af

Hoe meer je je leerlingen loslaat, hoe gemotiveerder ze zijn

05 mei 2023 3 min read
Bij juf Daniëlle in de klas krijgt een geïntegreerd curriculum vorm
Leerling maakt een samenvatting van de informatie op het digibord in haar schrift.

Bij juf Daniëlle in de klas krijgt een geïntegreerd curriculum vorm

03 mei 2023 2 min read

Probeer nu onze gratis voorbeeldlessen

We kunnen je precies vertellen wat de Faqta-methode inhoudt. Maar net zoals jouw leerlingen ontdek je dit het beste door het te ervaren. Daarom geven we je 8 lessen om het alvast uit te proberen. 

Probeer nu 8 lessen