Wereldoriëntatie

Meer dan een digibordles

Met Faqta bied je jouw leerlingen een methode voor wereldoriëntatie (groep 1 t/m 8) waarmee ze theoretische kennis toepassen in de praktijk. Met kerndoeldekkend materiaal voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek, waar je vakken als begrijpend lezen en taal thematisch op aan kunt laten sluiten.  

Ontdek de wereld met Faqta

We geloven dat ieder kind op eigen tempo en niveau de wereld moet kunnen ontdekken. Dat kan met de video's en interactieve opdrachten op het Faqta leerplatform. Maar het blijft niet bij kennis opdoen van achter een scherm: door middel van de opdrachten uit het doeboek trainen de leerlingen onder andere hun denkvaardigheden, onderzoeksvaardigheden en leren ze samenwerken. Zo zet jij met jouw klas de stap van kennis naar vaardigheden op een manier die bij jullie past. 
HubSpot Video

“Juist door te combineren vallen dingen op zijn plaats en heeft het zin. Ze leren 21e-eeuwse vaardigheden tijdens het middagprogramma. Met welke thema’s je dat doet, is niet zo heel belangrijk.”

Meester Frank

Waarom wereldoriëntatie met Faqta?

Met wereldoriëntatie van Faqta kun je jouw lessen blijven geven zoals jij dat wil. Als je een onderwerp zelf heel leuk vindt en je weet er al wat van af, kun je naar hartenlust uitweiden. Ligt een onderwerp je wat minder, dan is de lesvoorbereiding al voor je gedaan. Dat is ook handig wanneer je het druk hebt met oudergesprekken of de cito’s. Je hebt immers al genoeg te doen.  

Meester Frank combineert bij wereldoriëntatie klassikaal lesgeven met coachen en zelfstandig werken

Meer samenhang door het koppelen van jouw vakken

Door thematisch te werken creëer je meer samenhang tussen jouw lessen. Door vaardigheden uit het ene vak toe te passen bij een ander vak vergroot je de impact. Door de combinatie met wereldoriëntatie geef je ook deze vakken meer betekenis:

Wat leer je bij wereldoriëntatie?

Leerlingen vinden wereldoriëntatie vaak een van de leukste onderdelen van een schooldag. Ze leren over de wereld, de natuur, de mens en de maatschappij, ver weg en dichtbij, nu, vroeger en later, zo schrijft SLO. Dan maakt het even niet uit als je wat meer moeite hebt met taal of rekenen. Door verschillende vakken thematisch samenhangend aan te bieden, leggen de leerlingen sneller verbanden tussen de onderwerpen en gaan ze zich meer interesseren. Die betrokkenheid bij het onderwerp krijgt nog meer waarde wanneer je tijdens begrijpend lezen teksten binnen hetzelfde thema aanbiedt. Zo ontdekken ze de wereld vanuit verschillende invalshoeken en inspireer je ze zelfs om zelf op onderzoek uit te gaan.

Afbeelding_Thinglink

Meteen aan de slag met wereldoriëntatie?

Dan zet jij direct een volgende stap richting een thematisch samenhangend lesprogramma. Dat hoef je niet alleen te doen. We begeleiden jou en je collega’s daarbij. Zoals we alle leerkrachten die met Faqta werken dagelijks ondersteunen. Ontdek ons complete aanbod in de webshop.

Licenties aanchaffen

Elke dag weer een leuke les 

Volgens meester Frank van OBS Et Buut hoef je heus niet alles zelf te verzinnen om je lessen voor wereldoriëntatie leuk en interessant voor de leerlingen te maken. De geïntegreerde en thematische benadering bevalt hem goed. Er zijn geen aparte lessen meer voor vakken als aardrijkskunde en geschiedenis, maar de zaakvakken worden samenhangend gegeven. De kerndoelen worden gedekt en er wordt vanuit verschillende perspectieven gekeken naar de thema’s. 

klassikaal-lesgeven-en-zelfstandig-werken

Ontdek nu gratis ons thematische lesprogramma!

De beste ervaring met de complete Faqta methode krijg je met onze proefperiode. Geheel vrijblijvend. Meld je aan voor een proefperiode, krijg toegang tot het leerplatform en ontdek de kansen voor thematisch werken in jouw les.

Gratis proefperiode