Wereldoriëntatie

Meer dan een digibordles

Met Faqta bied je jouw leerlingen een methode voor wereldoriëntatie waarmee ze theoretische kennis toepassen in de praktijk.
Met kerndoeldekkend materiaal voor de zaakvakken Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur & Techniek, dat je zowel geïntegreerd als los kunt aanbieden.

Waar ben je naar op zoek?

Ontdek de wereld met Faqta

We geloven dat ieder kind op eigen tempo en niveau de wereld moet kunnen ontdekken. Dat kan met de video's en interactieve opdrachten op het Faqta leerplatform. Maar het blijft niet bij kennis opdoen van achter een scherm: door middel van de opdrachten uit het doeboek trainen de leerlingen hun 21e-eeuwse vaardigheden. Zo zet jij met jouw klas de stap van kennis naar vaardigheden op een manier die bij jullie past. 
HubSpot Video

Waarom wereldoriëntatie met Faqta?

Met wereldoriëntatie van Faqta kun je jouw lessen blijven geven zoals jij dat wil. Als je een onderwerp zelf heel leuk vindt en je weet er al wat van af, kun je naar hartenlust uitweiden. Ligt een onderwerp je wat minder, dan is de lesvoorbereiding al voor je gedaan. Dat is ook handig wanneer je het druk hebt met oudergesprekken of de cito’s. Je hebt immers al genoeg te doen.  

Meester Frank combineert bij wereldoriëntatie klassikaal lesgeven met coachen en zelfstandig werken

Wat leer je bij wereldoriëntatie?

Leerlingen vinden wereldoriëntatie vaak een van de leukste onderdelen van een schooldag. Ze leren over de wereld, de natuur, de mens en de maatschappij, ver weg en dichtbij, nu, vroeger en later, zo schrijft SLO. Dan maakt het even niet uit als je wat meer moeite hebt met taal of rekenen. Door de zaakvakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek geïntegreerd aan te bieden, leggen de leerlingen sneller verbanden tussen de onderwerpen en gaan ze zich meer interesseren. Zo ontdekken ze de wereld vanuit verschillende invalshoeken en inspireer je ze om zelf op onderzoek uit te gaan.

Plezier bij leerlingen tijdens wereldoriëntatie les

“Juist door te combineren vallen dingen op zijn plaats en heeft het zin. Ze leren 21e-eeuwse vaardigheden tijdens het middagprogramma. Met welke thema’s je dat doet, is niet zo heel belangrijk.”

Meester Frank

Elke dag weer een leuke les 

Volgens meester Frank van OBS Et Buut hoef je heus niet alles zelf te verzinnen om je lessen voor wereldoriëntatie leuk en interessant voor de leerlingen te maken. De geïntegreerde en thematische benadering bevalt hem goed. Er zijn geen aparte lessen meer voor vakken als aardrijkskunde en geschiedenis maar de zaakvakken worden samenhangend gegeven. De kerndoelen worden gedekt en er wordt vanuit verschillende perspectieven gekeken naar de thema’s. 

klassikaal-lesgeven-en-zelfstandig-werken

Probeer nu onze gratis voorbeeldlessen

We kunnen je precies vertellen wat de Faqta-methode inhoudt. Maar net zoals jouw leerlingen ontdek je dit het beste door het te ervaren. Daarom geven we je 8 lessen om het alvast uit te proberen. 

Probeer nu 8 lessen