Wereldoriëntatie
Meer dan een digibordles
Met Faqta bied je jouw leerlingen een methode voor wereldoriëntatie waarmee ze theoretische kennis toepassen in de praktijk.
Met kerndoeldekkend materiaal voor de zaakvakken Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur & Techniek, dat je zowel geïntegreerd als los kunt aanbieden.
Waar ben je naar op zoek?

Geïntegreerd

Geschiedenis

Aardrijkskunde

Natuur & Techniek
Ontdek de wereld met Faqta
Waarom wereldoriëntatie met Faqta?
Met wereldoriëntatie van Faqta kun je jouw lessen blijven geven zoals jij dat wil. Als je een onderwerp zelf heel leuk vindt en je weet er al wat van af, kun je naar hartenlust uitweiden. Ligt een onderwerp je wat minder, dan is de lesvoorbereiding al voor je gedaan. Dat is ook handig wanneer je het druk hebt met oudergesprekken of de cito’s. Je hebt immers al genoeg te doen.

Wat leer je bij wereldoriëntatie?
Leerlingen vinden wereldoriëntatie vaak een van de leukste onderdelen van een schooldag. Ze leren over de wereld, de natuur, de mens en de maatschappij, ver weg en dichtbij, nu, vroeger en later, zo schrijft SLO. Dan maakt het even niet uit als je wat meer moeite hebt met taal of rekenen. Door de zaakvakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek geïntegreerd aan te bieden, leggen de leerlingen sneller verbanden tussen de onderwerpen en gaan ze zich meer interesseren. Zo ontdekken ze de wereld vanuit verschillende invalshoeken en inspireer je ze om zelf op onderzoek uit te gaan.

“Juist door te combineren vallen dingen op zijn plaats en heeft het zin. Ze leren 21e-eeuwse vaardigheden tijdens het middagprogramma. Met welke thema’s je dat doet, is niet zo heel belangrijk.”
Meester Frank
Elke dag weer een leuke les
Volgens meester Frank van OBS Et Buut hoef je heus niet alles zelf te verzinnen om je lessen voor wereldoriëntatie leuk en interessant voor de leerlingen te maken. De geïntegreerde en thematische benadering bevalt hem goed. Er zijn geen aparte lessen meer voor vakken als aardrijkskunde en geschiedenis maar de zaakvakken worden samenhangend gegeven. De kerndoelen worden gedekt en er wordt vanuit verschillende perspectieven gekeken naar de thema’s.
