Digitale geletterdheid

Vind je weg op de digitale snelweg

Met onze lessen voor digitale geletterdheid zet jouw klas de eerste stap van kennis naar vaardigheden, op een manier die bij jou past. Daarnaast wil jij natuurlijk ook dat je leerlingen vaardig genoeg zijn voor de uitdagingen van de digitale wereld waarin we leven, toch? Maar hoe verwerk je digitale geletterdheid dan in je eigen les?

Op zoek naar houvast in de digitale wereld

Met Faqta zet je video’s en interactieve opdrachten in om je leerlingen mee te nemen in bijvoorbeeld de wereld van nepnieuws: Hoe kan je herkennen of nieuws écht of nep is? En waarom willen mensen eigenlijk nepnieuws maken? 

FAQTA-16

Ontdek het met je klas

Nu je leerlingen weten wat nepnieuws is, passen ze hun kennis toe in een leuke opdracht uit het Faqta Doeboek. Ze gaan zelf een nieuwsbericht maken met nepnieuws, maar wel op zo’n manier dat het heel echt lijkt. Daarmee werken ze aan vaardigheden zoals communiceren, informatievaardigheden en kritisch denken. Maar hoe begeleid je dat als leerkracht? Wij helpen je met handige coachvragen en slimme tips, zodat het allemaal ordentelijk verloopt.

FAQTA-18

Leer je van video?

Het leren van video is iets wat voor de huidige generatie leerlingen volkomen natuurlijk is. Met video's kun je als leerkracht een rijk beeld geven van een onderwerp. En met video's maak je het lesmateriaal toegankelijk voor iedere leerling, ook als die moeite heeft met lezen of taal. Bekijk hieronder alvast een voorproefje van ons lesmateriaal.

Onze thema’s voor
digitale geletterdheid

Bij Faqta is het lesmateriaal verdeeld over thema's. Elk thema is opgebouwd uit veertien tegels die een samenhangend geheel vormen. Bij ieder thema hoort een doeboek, waarmee de kinderen hun vaardigheden ontwikkelen.

Schoolbreed

Magische media

Nog niet overtuigd?

Op jouw manier

Kies de aanpak die bij jou past: van klassikaal lesgeven tot zelfstandig werken.

Je eigen middagprogramma

Stel je eigen programma samen met een groot aanbod van thema's.

Ontdek je eigen talenten

Wij helpen je waar en wanneer jij ons nodig hebt. Van een altijd beschikbare live chat tot een training op school.

Ieder kind wordt gezien

De Faqta-aanpak leert kinderen te ontdekken waar hun interesses liggen en waar ze goed in zijn.

Ontdek nu het gehele Faqta middagprogramma gratis!

De beste ervaring met de complete Faqta methode krijg je met onze proeflicentie. Geheel vrijblijvend. Gedurende 5 - 7 weken hebben jij en je collega’s toegang tot alle thema’s voor groep 1 t/m 8. Met alle educatieve video’s, toetsen, complete Doeboeken en meer.

Gratis proefperiode