Burgerschap

Debatteren kun je leren

Burgerschap is een verplicht onderdeel in het basisonderwijs. Wij ontdekten dat burgerschap het meest aanspreekt als je de lesstof heel toegepast aanbiedt en interactief maakt: laten we het eens hebben over de regels in de klas of het belang van vrijheid van meningsuiting. Met Faqta heb je een volledig kerndoeldekkende leerlijn voor burgerschap van groep 5 tot en met 8.

 

Ontdek hoe de samenleving werkt

Met Faqta zet je video’s en interactieve opdrachten in om je leerlingen mee te nemen in bijvoorbeeld het voeren van een debat: Wat is precies het verschil tussen een argument en een stelling? En hoe bepaal je eigenlijk wie een debat heeft gewonnen? 

FaqtaKlassikaal-3

Aan de slag met je klas

Nu je leerlingen weten hoe een debat werkt, passen ze hun kennis toe in een leuke opdracht uit het Faqta Doeboek. Ze gaan zelf in debat met de klas, maar niet zonder van tevoren goede afspraken met elkaar te maken. Daarmee werken ze aan vaardigheden zoals: communiceren, informatievaardigheden, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden. Maar hoe begeleid je dat als leerkracht? Wij helpen je met bijvoorbeeld een praktisch draaiboek voor het organiseren van een debat in de klas.

FAQTA-4

Onze burgerschapsthema's

Bij Faqta is de lesstof verdeeld over thema's. Elk thema is opgebouwd uit veertien tegels die een samenhangend geheel vormen. Bij ieder thema hoort een doeboek, waarmee de kinderen hun vaardigheden ontwikkelen.

Groep 5

Leven in vrijheid

Groep 6

Wat een geregel!

Groep 7

Onze democratie

Groep 8

De toekomst van Nederland

Nog niet overtuigd?

Op jouw manier

Kies de aanpak die bij jou past: van klassikaal lesgeven tot zelfstandig werken.

Je eigen middagprogramma

Stel je eigen programma samen met een groot aanbod van thema's.

Ontdek je eigen talenten

Wij helpen je waar en wanneer jij ons nodig hebt. Van een altijd beschikbare live chat tot een training op school.

Ieder kind wordt gezien

De Faqta-aanpak leert kinderen te ontdekken waar hun interesses liggen en waar ze goed in zijn.

Probeer nu onze gratis voorbeeldlessen

We kunnen je precies vertellen wat de Faqta-methode inhoudt. Maar net zoals jouw leerlingen ontdek je dit het beste door het te ervaren. Daarom geven we je 8 lessen om het alvast uit te proberen. 

Probeer nu 8 lessen