Opleiding & advies

Op jouw manier

Wij weten dat jij als leerkracht al genoeg te doen hebt, maar toch willen wij je graag actief blijven helpen. Want terwijl jij misschien al klaar bent voor vernieuwend onderwijs, kan dit voor je collega nog een groot obstakel zijn. Bekijk hieronder naar de verschillende opleidingsroutes die je kunt kiezen als je met Faqta begint.

01042022_Trainingen_Trainingen

Voor meer informatie over de inhoud van onze trainingspakketten, neem contact op met je onderwijsadviseur of stuur een mailtje naar service@faqta.nl.

Voorbeeld casus:

Goed van start

Intakegesprek met onderwijsadviseur over de implementatie en een jaarplanning. We gaan in gesprek over jullie huidige situatie en bespreken wat jullie doelen zijn.

Implementatietraining

Vervolgens gaat het gehele team tijdens de implementatietraining aan de slag om te bepalen hoe de transitie vorm kan worden gegeven, onder begeleiding van een professional.

En daarna... aan de slag!

Na 6 maanden spreken we elkaar weer om te evalueren hoe de implementatie verloopt en maken we een plan voor het volgende schooljaar. Ook plannen we de tweede training en laten we deze aansluiten aan de behoeftes vanuit het team.

Evalueren en trainen

We blijven betrokken bij de ontwikkelingen binnen jouw school en evalueren periodiek de voortgang van de implementatie van Faqta. We blijven jullie begeleiden tot alle doelen behaald zijn!

Meest gestelde vragen

Zijn we verplicht een trainingspakket af te nemen?

Nee, je bent niet verplicht. We bieden een aantal online mogelijkheden om het team op te leiden. Ook staan onze onderwijsadviseurs voor je klaar om vragen te beantwoorden, per mail, telefonisch of via de chat. Deze ondersteuning is voldoende voor teams die een kleine transitie doormaken of deze volledig zelf vormgeven. Voor scholen met grotere uitdagingen of doelen raden we aan te kiezen voor het pakket compleet of plus, zodat we jullie hierbij kunnen ondersteunen. 

Welke trainingen zijn er allemaal?

Je start altijd met de implementatietraining. Vervolgens ga je aan de slag met de basis van Faqta. Wanneer de basis van Faqta goed is geïmplementeerd kun je met de volgende training starten: coachend lesgeven. Tijdens deze training ontwikkelen we deze vaardigheid zodat je tijdens Faqta lessen jouw rol als coach kunt vervullen. Tijdens de derde training behandelen we de principes van onderzoekend leren. Hierbij gaan we dieper in op onderzoeksvaardigheden en hoe je deze als leerkracht kunt begeleiden.

Heb ik een vast aanspreekpunt?

Ja. Je hebt altijd een vaste onderwijsadviseur namens Faqta. Hier kun je terecht voor al je vragen. Ook staat deze adviseur in contact met partners zoals trainers of schooladviseurs van de schoolleverancier.

Zijn de trainingen voor het hele team?

Ja. De trainingen zijn voor het gehele team. De adviesgesprekken met de onderwijsadviseur zijn wel alleen bedoeld voor de Faqta coördinator binnen jouw school. Dit zodat we goed in gesprek kunnen gaan over de implementatie en voortgang van Faqta.

Wat is het verschil tussen de online trainingsmodules en de training op locatie?

Tijdens de training op locatie trainen we leerkrachtvaardigheden en wordt tijd besteed aan praktijkvoorbeelden en opdrachten. Tijdens de fysieke training kunnen leerkrachten ook direct met elkaar in gesprek. De online trainingsmodules zijn gericht op het overbrengen van de basis informatie over het lesgeven met Faqta. Ze dienen dus ook als goede voorbereiding op de fysieke training.

Waar kan ik de live chat vinden?

Deze vind je door in te loggen op speel.faqta.nl als leerkracht. Rechtsonder vind je een bubbel. Laat hier je vraag op en een van onze specialisten neemt binnen enkele minuten contact met je op om deze te beantwoorden!

Maken jullie jaarplanningen op maat?

Ja, wanneer er speciale groepen of behoeften zijn. Het uitgangspunt voor de jaarplanning bestaat uit een kerndoeldekkend kernaanbod. Waar nodig kunnen we hier aanpassingen in aanbrengen. Jouw onderwijsadviseur denkt graag met je mee zodat het behalen van de kerndoelen wordt gewaarborgd.