Waarom Faqta?

Onze missie

Bij Faqta willen we het basisonderwijs helpen te vernieuwen. Want om overeind te blijven in onze ingewikkelde tijd moeten kinderen echt veel meer kunnen dan op een behoorlijk niveau lezen, schrijven en rekenen. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind op zijn eigen tempo en niveau kan ontdekken waar hun talent ligt. Want al kun je niet goed meekomen met de rekenles, misschien ben jij wel de beste van de klas met tekenen. 

Ga er maar aan staan, als leerkracht

Door het leerkrachtentekort zijn de klassen overvol. Alle kinderen met speciale omstandigheden vragen veel tijd. De administratieve druk is te hoog en kritische ouders eisen aandacht. En dan moet je naast schrijven, rekenen en lezen ook nog voor andere inspiratievolle lesstof zorgen, waarmee kinderen hun vaardigheden voor de 21e eeuw kunnen ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken. Hoe dan?

Illustratie_Tijd

Wat is nog mijn rol als leerkracht?

Je bent opgeleid om klassikaal les te geven, maar al die onderwijsvernieuwers willen dat je stopt met zenden van kennis voor de klas. Kinderen moeten vanuit een ‘intrinsieke motivatie’, zelfstandig aan de slag gaan. “Onderzoekend leren” en “Talentontwikkeling” zijn de toverwoorden. Maar wat is dan nog jouw rol als leerkracht?

Illustratie_Stapel

Onze belofte

Faqta wil alle leerkrachten helpen om de transitie te maken. Het startpunt is een kerndoeldekkend middagprogramma. Maar we snappen dat iedere school zijn eigen visie heeft op het middagprogramma en dat er niet één instapniveau is voor onderwijsvernieuwing. Daarom helpt ons lesprogramma om het gewoon op jouw manier te doen.

Maar dat doen we ook door alle leerkrachten die met Faqta gaan werken intensief te begeleiden. Wil jij als leerkracht gewoon graag klassikaal les blijven geven? We laten je zien hoe dat met Faqta kan en hoe we heel veel lesvoorbereiding uit handen nemen. Wil jij niet dat kinderen teveel op een scherm zitten te turen? De Faqta doeboeken bieden uitkomst. Ben jij eraan toe om de controle los te laten en kinderen zelfstandig te laten werken? We helpen je om dit ordentelijk te laten verlopen met het Faqta online platform en de offline opdrachten. 

We geloven dat ieder kind op eigen tempo en niveau de wereld moet kunnen ontdekken.  Hetzelfde geldt voor leerkrachten: iedereen moet op zijn of haar eigen manier de eerste stap kunnen zetten van het delen van kennis naar het bijbrengen van vaardigheden die essentieel zijn voor de 21ste eeuw. Zo blijft onderwijsvernieuwing niet alleen bij mooie praatjes. Zo gebeurt het echt. 

Ontdek nu gratis ons thematische lesprogramma!

De beste ervaring met de complete Faqta methode krijg je met onze proefperiode. Geheel vrijblijvend voor groep 1 t/m 8. Meld je aan, krijg toegang tot het leerplatform en ontdek de kansen voor thematisch werken in jouw klas.

Gratis toegang