Begrijpend lezen

Gemotiveerde lezers begrijpen teksten beter Vanaf nu beschikbaar 

Goed kunnen lezen is een voorwaarde om goed mee te kunnen komen. Op school én in de maatschappij. Maar hoe leer jij je leerlingen goed lezen als ze niet eens lijken te willen lezen? Met Faqta Lezen willen we alle leerkrachten helpen om hun leerlingen meer plezier te laten krijgen in het lezen. Want wij geloven in willen lezen in plaats van moeten lezen.

Faqta Lezen uitproberen?
Meld je dan aan voor onze proefperiode.

Aanmelden voor proefperiode

 

Wat doet een astronaut?

Met Faqta Lezen ga je dieper in op een onderwerp dat je tijdens je wereldoriëntatie-lessen ook behandelt. Wist je dat je op die manier de leesmotivatie bij je leerlingen verhoogt? Je neemt je leerlingen bijvoorbeeld mee in het dagboek van André Kuipers. Hoe ziet een dag van een astronaut op een ruimteschip eruit? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moet je echt de tekst hebben gelezen. Wat doet een astronaut ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds? Ben jij niet nieuwsgierig?

FaqtaLezen-24-1

Aan de slag met je klas

Nu je leerlingen enthousiast zijn over het onderwerp, is het tijd om te werken aan leesvaardigheden  zoals samenvatten en structureren van de tekst. Een tekst leer je pas echt te begrijpen als je de opgedane kennis visueel en praktisch verwerkt. 
Begrip van de tekst ontwikkelen de leerlingen ook door erover in gesprek te gaan. Met hun leesmaatje of in een klassengesprek. Hoe je dit handig organiseert, kun je ook vinden op het leerplatform. Zo kun je altijd een les begrijpend lezen geven op een manier waar jij je prettig bij voelt.

Leerlingen aan de slag met een opdracht bij begrijpend lezen met Faqta

De teksten in Faqta Lezen

Bij Faqta Lezen maken we alleen gebruik van authentieke teksten. Binnen een thema vormen die één geheel. Daardoor kun je de methode ook los inzetten. Door de samenhang tussen de teksten is er meer herkenning bij de leerlingen. Moeten lezen wordt daardoor willen lezen. En door de close reading aanpak toe te passen zijn de leerlingen meer tijd met één tekst bezig. Daardoor kun je ook met minder taalvaardige leerlingen een pittige tekst lezen.

Nog niet overtuigd?

Op jouw manier

Kies de aanpak die bij jou past: van klassikaal lesgeven tot zelfstandig werken.

Je eigen leeslijst

Met de passende leessuggesties bij ieder thema stimuleer je jouw leerlingen te blijven lezen.

Ontdek je eigen talenten

Wij helpen je waar en wanneer jij ons nodig hebt. Van een altijd beschikbare live chat tot een training op school.

Ieder kind wordt gezien

Met Faqta Lezen kan ieder kind op eigen tempo en niveau de wereld gaan ontdekken.

Ontdek het volledige Faqta aanbod van begrijpend lezen!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Faqta Lezen? De beste ervaring met de complete Faqta methode krijg je met onze proefperiode. Geheel vrijblijvend. Meld je aan voor de proefperiode en krijg toegang tot het leerplatform en ontdek alle mogelijkheden voor jouw les.

Aanmelden voor proefperiode