Talentontwikkeling

Groeien door je eigen talent centraal te zetten

Op zoek naar plusklas materiaal dat leerlingen niet alleen cognitief uitdaagt, maar ook op een andere manier? Met Faqta verdiepen leerlingen zich in talloze nieuwe onderwerpen, waarbij zij zelf op onderzoek gaan. Talentontwikkeling is daarom ook goed inzetbaar als verrijkingsmateriaal.

Ontdek je talenten

Met Faqta zet je video’s en interactieve opdrachten in om je leerlingen te helpen hun talenten en interesses te ontdekken: Hoe word ik een DJ? Hoe werkt programmeren? Waar komt stroom eigenlijk vandaan?

Bg_Bouwen

Eigen onderzoek stimuleren

Zijn je leerlingen geïnspireerd? Dan kunnen ze hun eigen onderzoek starten met behulp van de materialen op ons leerplatform: Je bedenkt je eigen onderzoeksvraag met hulp van het vragenmachientje. Met de verschillende stappenplannen, het woordweb en het projectboek voer je je onderzoek uit. Tenslotte presenteer je op een creatieve manier wat je hebt geleerd aan je klasgenoten. Zo werken de leerlingen aan hun verschillende talenten.

Bg_Talent

Leer je van video?

Het leren van video is iets wat voor de huidige generatie leerlingen volkomen natuurlijk is. Met video's kun je als leerkracht een rijk beeld geven van een onderwerp. En met video's maak je het lesmateriaal toegankelijk voor iedere leerling, ook als die moeite heeft met lezen of taal. Bekijk hieronder alvast een voorproefje van ons lesmateriaal.

Meer dan 100 talent thema's

Bij Faqta is het lesmateriaal verdeeld over thema's. Elk thema is opgebouwd uit veertien tegels die een samenhangend geheel vormen. In alle talentthema's worden leerlingen uitgedaagd om zelf op onderzoek uit te gaan.

Groep 5 t/m 8

Maak er chocolade van!

Groep 5 t/m 8

Hoe word ik DJ?

Groep 5 t/m 8

Programmeren

Groep 5 t/m 8

In actie tegen plastic

Groep 5 t/m 8

Hoe word je schrijver?

Groep 5 t/m 8

Vaticaanstad in Rome

Nog niet overtuigd?

Op jouw manier

Kies de aanpak die bij jou past: van klassikaal lesgeven tot zelfstandig werken.

Je eigen middagprogramma

Stel je eigen programma samen met een groot aanbod van thema's.

Ontdek je eigen talenten

Wij helpen je waar en wanneer jij ons nodig hebt. Van een altijd beschikbare live chat tot een training op school.

Ieder kind wordt gezien

De Faqta-aanpak leert kinderen te ontdekken waar hun interesses liggen en waar ze goed in zijn.

Ontdek nu het gehele Faqta middagprogramma gratis!

De beste ervaring met de complete Faqta methode krijg je met onze proeflicentie. Geheel vrijblijvend. Gedurende 5 - 7 weken hebben jij en je collega’s toegang tot alle thema’s voor groep 1 t/m 8. Met alle educatieve video’s, toetsen, complete Doeboeken en meer.

Gratis proefperiode