Talentontwikkeling

Groeien door je eigen talent centraal te zetten

Op zoek naar plusklas materiaal dat leerlingen niet alleen cognitief uitdaagt, maar ook op een andere manier? Met Faqta verdiepen leerlingen zich in talloze nieuwe onderwerpen, waarbij zij zelf op onderzoek gaan. Talentontwikkeling is daarom ook goed inzetbaar als verrijkingsmateriaal.

Ontdek je talenten

Met Faqta zet je video’s en interactieve opdrachten in om je leerlingen te helpen hun talenten en interesses te ontdekken: Hoe word ik een DJ? Hoe werkt programmeren? Waar komt stroom eigenlijk vandaan?

Bg_Bouwen

Eigen onderzoek stimuleren

Zijn je leerlingen geïnspireerd? Dan kunnen ze hun eigen onderzoek starten met behulp van de materialen op ons leerplatform: Je bedenkt je eigen onderzoeksvraag met hulp van het vragenmachientje. Met de verschillende stappenplannen, het woordweb en het projectboek voer je je onderzoek uit. Tenslotte presenteer je op een creatieve manier wat je hebt geleerd aan je klasgenoten. Zo werken de leerlingen aan hun verschillende talenten.

Bg_Talent

Meer dan 100 talent thema's

Bij Faqta is het lesmateriaal verdeeld over thema's. Elk thema is opgebouwd uit veertien tegels die een samenhangend geheel vormen. In alle talentthema's worden leerlingen uitgedaagd om zelf op onderzoek uit te gaan.

Groep 5 t/m 8

Maak er chocolade van!

Groep 5 t/m 8

Hoe word ik DJ?

Groep 5 t/m 8

Programmeren

Groep 5 t/m 8

In actie tegen plastic

Groep 5 t/m 8

Hoe word je schrijver?

Groep 5 t/m 8

Vaticaanstad in Rome

Ontdek nu gratis ons thematische lesprogramma!

De beste ervaring met de complete Faqta methode krijg je met onze proefperiode. Geheel vrijblijvend voor groep 1 t/m 8. Meld je aan, krijg toegang tot het leerplatform en ontdek de kansen voor thematisch werken in jouw klas.

Gratis toegang