Zo werkt het

Onderwijsvernieuwing:
hoe doen we dat?

Veel lesmateriaal is puur gericht op het overdragen van kennis. Maar wij geloven dat andere dingen net zo belangrijk zijn. Denk maar aan vaardigheden zoals samenwerken, creatief doen, onderzoeken, presenteren en kritisch denken. Door deze vaardigheden te ontwikkelen, ontdekken kinderen ook waar hun talenten liggen. Want al kun je minder goed meekomen met de rekenles, misschien ben jij wel de beste van de klas met tekenen.

Op jouw manier

Faqta helpt je om de stap te maken van pure kennisoverdracht naar de ontwikkeling van vaardigheden, maar dan helemaal op jouw manier:

Wil jij als leerkracht gewoon klassikaal les blijven geven? 

We laten je zien hoe dat met Faqta kan en hoe we heel veel lesvoorbereiding uit handen nemen. 

 

Illustratie_Lesgeven

Wil jij niet dat kinderen teveel naar een scherm kijken? 

De Faqta doeboeken bieden uitkomst. Met leuke opdrachten in het doeboek verwerken kinderen de kennis en ontwikkelen ze vaardigheden als problemen oplossen en creatief doen.

Illustratie_Doeboeken

Ben jij eraan toe om de controle los te laten en kinderen zelfstandig te laten werken? 

We helpen je om dit ordentelijk te laten verlopen met het Faqta online platform en de offline opdrachten.

 

Illustratie_Zelfstandig

Faqta is geen methode die je dicteert hoe jij je les moet geven. Je gebruikt Faqta als een aanvulling op jouw eigen aanpak.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Je kunt bij Faqta intensieve begeleiding verwachten. Wij helpen je met ideeën om Faqta op jouw manier van lesgeven te laten aansluiten. We ondersteunen je met trainingen, naslagwerk en een altijd beschikbare livechat. En wanneer je klaar bent voor de volgende stap richting onderwijs gericht op vaardigheden in plaats van kennis, dan helpen wij daarbij.

Een compleet middagprogramma

Faqta biedt meer dan voldoende lesmateriaal voor het hele middagprogramma, Maar het is ook mogelijk om eerst ‘klein’ te beginnen. Misschien wil je Faqta bijvoorbeeld alleen gebruiken voor de lessen burgerschap, topografie of digitale geletterdheid. Of je wilt Faqta alleen gebruiken in de plusklas. Dat kan allemaal.

Illustratie_Helpen

Waarmee ga jij aan de slag?

Een compleet, kerndoeldekkend middagprogramma of een losse licentie, kies zelf hoe je wilt beginnen.

Probeer nu onze gratis voorbeeldlessen

We kunnen je precies vertellen wat de Faqta-methode inhoudt. Maar net zoals jouw leerlingen ontdek je dit het beste door het te ervaren. Daarom geven we je 8 lessen om het alvast uit te proberen. 

Probeer nu 8 lessen