Zo werkt het

Elke klas is anders
en geen leerkracht is hetzelfde

We leggen je graag uit hoe jij een Faqta-les kunt geven, maar uiteindelijk bepaal je dat zelf. Geen leerkracht is hetzelfde en iedere klas is anders. Daarom zorgen we ervoor dat jij je les kunt geven op een manier die bij jou en bij jouw klas past. Zo werkt het.

Onderwijsvernieuwing:
hoe doen we dat?

Veel lesmateriaal is puur gericht op het overdragen van kennis. Maar wij geloven dat andere dingen net zo belangrijk zijn. Denk maar aan vaardigheden zoals samenwerken, creatief doen, onderzoeken, presenteren en kritisch denken. Door deze vaardigheden te ontwikkelen, ontdekken kinderen ook waar hun talenten liggen. Met Faqta werk je daarom met geïntegreerde thema's zodat je leerlingen in iedere les hun talent tot uiting kunnen laten komen. Want al kun je minder goed meekomen met de rekenles, misschien ben jij wel de beste van de klas met tekenen.

Een aanpak die bij je past

Wij helpen je om jouw doelen te bereiken met je leerlingen terwijl jij gewoon op jouw manier les kunt blijven geven. Daarom werken wij met verschillende aanpakken. Welke past bij jou?

Met Faqta heb je alle middelen om jouw les te geven waarbij kennis overdragen centraal staat
Je focust liever op vaardigheden aanleren bij jouw leerlingen door ze te laten doen
Laat je leerlingen in duo’s aan de slag gaan zodat zij samen leren en geef ze zo de kans hun zelfstandige leerhouding te ontwikkelen
Bied jouw leerlingen de mogelijkheid op eigen niveau en tempo te leren over wat hen écht interesseert door ze een onderzoekende houding eigen te laten maken

Kies jouw aanpak en ontdek alle mogelijkheden

 

Klassikaal lesgeven met behulp van slimme leerplatform op het digibord

Het slimme leerplatform

Op het leerplatform is alles voorhanden wat je nodig hebt voor een inspirerende les. Tegelijkertijd biedt het ondersteuning bij het begeleiden van je leerlingen en kun je er hun voortgang gemakkelijk bijhouden. 

Van kennis naar vaardigheden met de doeboeken

De leerlingen vergaren kennis aan de hand van video, interactieve vragen en de werkbladen. 21e-eeuwse vaardigheden ontwikkelen ze door echt te doen. Daarvoor zijn de doeboeken. Door middel van leerzame opdrachten en leuke proefjes werken ze aan vaardigheden als probleem oplossen en creatief denken. Tegelijkertijd leren ze onder andere samenwerken, communiceren en kritisch denken.  

Afsluiten van een thema

Met Faqta beschik je over meer dan voldoende lesmateriaal voor een rijk gevuld middagprogramma. Om een thema nog meer inhoud te geven, zijn er verschillende afsluitingsvormen:

Toets: de toetsen staan klaar op het platform en kun je zowel digitaal als op papier laten maken.
Evaluatie: laat je leerlingen reflecteren op het thema en wat ze geleerd hebben.
Eigen onderzoek: leerlingen bedenken een eigen leervraag en gaan aan de slag met de cyclus van onderzoekend en ontwerpend leren.
Presentatie: presenteren moet je leren. Bijvoorbeeld met behulp van de verschillende hulpbladen voor het maken van een muurkrant of een Powerpoint. 

 

Waarmee ga jij aan de slag?

Een compleet, kerndoeldekkend middagprogramma of een losse licentie voor begrijpend lezen, burgerschap, digitale geletterdheid of een van de zaakvakken. Kies zelf hoe je wilt beginnen.

Implementatie en daarna

Hoe gaan wij je precies helpen? We hebben trainingen gemaakt die je ondersteunen bij het behalen van jouw doelen. En tijdens het lesgeven kun je gebruik maken van een altijd beschikbare livechat die jouw praktische vragen beantwoordt. Zo zorgen wij ervoor dat jij er als leerkracht nooit helemaal alleen voor staat.

Ontdek nu het gehele Faqta middagprogramma gratis!

De beste ervaring met de complete Faqta methode krijg je met onze proefperiode. Geheel vrijblijvend. Meld je aan voor de proefperiode en krijg toegang tot het leerplatform en ontdek alle mogelijkheden voor jouw les.

Gratis proefperiode