Wereldoriëntatie

Meer dan een digibordles

Lessen voor wereldoriëntatie kunnen soms teveel lijken op een les begrijpend lezen. Daarom hebben wij met Faqta kerndoeldekkend materiaal voor Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur & Techniek dat aansluit op de belevingswereld van kinderen én interactief is. Zo zet jij met je klas de stap van kennis naar vaardigheden op een manier die bij je past. Hoe dat eruit ziet?

Van kennis...

Met Faqta zet je video’s en interactieve opdrachten in om je leerlingen mee te nemen in bijvoorbeeld de wereld van boten en havens: Hoe komt het dat een boot blijft drijven? En wat gebeurt er nou precies in de haven van Rotterdam?

FAQTA-15-2

...Naar vaardigheden

Nu je leerlingen weten waarom een boot drijft, passen ze hun kennis toe in een leuke opdracht uit het Faqta Doeboek. Ze gaan in groepjes aan de slag om zelf een bootje te bouwen. Hiermee werken leerlingen aan vaardigheden  zoals creatief denken, samenwerken en een ontwerp maken.

 

FAQTA-6

Ervaar onze thema’s boordevol videocontent

Met hoogwaardige videocontent van NTR (en nog veel meer!) leren de leerlingen over de wereld. Bekijk hier alvast een voorproefje van ons lesmateriaal.

Voldoende thema’s waar je
geen genoeg van krijgt

Elk thema is opgebouwd uit veertien tegels die een samenhangend geheel vormen. Bij ieder thema hoort een doeboek. De thema’s  zijn methode-onafhankelijk en kunnen heel goed in combinatie met andere lesmethodes worden gebruikt.

Groep 3/4

Groen moet je doen

Groep 3/4

Magische media

Groep 3/4

Reis door de ruimte

Groep 3/4

Kalenders en feesten

Groep 3/4

Dieren om ons heen

Groep 3/4

Landen

Nog niet overtuigd?

Op jouw manier

Kies de aanpak die bij jou past: van klassikaal lesgeven tot zelfstandig werken.

Een compleet middagprogramma

Een rijke leeromgeving in ieder klaslokaal die uitnodigt om samen met je leerlingen op ontdekking te gaan

Ontdek je eigen talenten

Wij helpen je waar en wanneer jij ons nodig hebt. Van een altijd beschikbare live chat tot een training op school.

Ieder kind wordt gezien

De Faqta-aanpak leert kinderen te ontdekken waar hun interesses liggen en waar ze goed in zijn.

Instagram Feed – Programmawijzer

Jij bepaalt zelf hoe je wilt werken

We vertellen je graag meer over onze aanpak en onze kijk op een verrassend en afwisselend middagprogramma. Bijvoorbeeld hoe je werkt in leerlijnen. Download dan onze programmawijzer en maak kennis met ons volledige aanbod voor jouw middagprogramma.