Natuur & Techniek

Voor alle speurneuzen
en Willy Wortels

Met Faqta zet jouw klas de stap van kennis naar vaardigheden op een manier die bij je past. Dat doen we met ons middagprogramma. Lees hier meer over ons lesmateriaal voor Natuur & Techniek.

Ontdekken hoe het eigenlijk allemaal werkt

Met Faqta zet je educatieve video’s en interactieve opdrachten in om leerlingen te laten ontdekken hoe snel we worden verleid in een supermarkt: waarom staat snoep altijd op ooghoogte? En waarom zijn er altijd bakken met ongezonde kortingsproducten? 

educatieve video's en interactieve opdrachten

Ga aan de slag met je klas

Nu je kinderen weten hoe een supermarkt werkt, passen ze hun kennis toe in een leuke opdracht uit het Faqta Doeboek. Met elkaar ontwerpen we een gezonde supermarkt. Hoe zou je de schappen dan indelen? Leerlingen werken aan vaardigheden als: samenwerken, creatief denken en ontwerpen.

Natuur en Techniek: onderzoekend leren

Leer over de wereld met video

Leerlingen uit groep 5 t/m 8 leren over de wereld met hoogwaardige videocontent die past bij het niveau. Bekijk hier alvast een voorproefje van het lesmateriaal.

HubSpot Video

Onze natuur & techniek thema's

Bij Faqta zijn de wereldoriëntatie vakken verdeeld over thema's. Elk thema is opgebouwd uit veertien tegels die een samenhangend geheel vormen. Bij ieder thema hoort een doeboek, waarmee de kinderen hun vaardigheden ontwikkelen.

Groep 5

Onze blauwe aarde

Groep 6

Planten en dieren

Groep 7

Zo zie ik dat!

Groep 8

Gezond eten en leven

Probeer nu onze gratis doeboeklessen

We kunnen je precies vertellen wat de Faqta-methode inhoudt. Maar net zoals jouw leerlingen ontdek je dit het beste door het te ervaren. Daarom geven we je 4 lessen om het alvast uit te proberen. 

Probeer nu 8 lessen