Topografie

Aan de slag met kaartvaardigheden

Op zoek naar topo-materiaal dat meer is dan alleen stamplijstjes? Wij ontdekten dat topografie minder saai is als je het toegepast en praktisch maakt. Met onze topografielessen zet jouw klas de eerste stap van kennis naar vaardigheden, op een manier die bij jou past.

Van je eigen woonplek tot de wereld op de kaart

Met Faqta zet je video’s en interactieve opdrachten in om je leerlingen mee te nemen door de hele wereld. Je leert bijvoorbeeld niet alleen welke landen in Zuid-Amerika liggen, maar ook welke verschillende talen ze daar spreken. Hoe komt het eigenlijk dat ze daar ook Nederlands praten? 

Bg_Topografie3

Aan de slag met je klas

Nu je leerlingen meer zijn te weten gekomen over Zuid-Amerika, kunnen ze hun kennis testen met de vernieuwende topo toetsen. Door middel van de unieke toepassingsvragen laten je leerlingen zien dat zij de geleerde stof eigen kunnen maken. Wij hebben de toetsen zo gemaakt dat jij nauwelijks nog zelf hoeft na te kijken. Zo wordt topografie leuker én makkelijker voor jou en de leerlingen.

Bg_Topografie2

Onze topografiethema's

Bij Faqta is het lesmateriaal verdeeld over thema's. Elk thema is opgebouwd uit veertien tegels die een samenhangend geheel vormen. Bij ieder thema hoort een doeboek, waarmee de kinderen hun vaardigheden ontwikkelen.

Groep 5

Kaart van je woonplek

Groep 6

Nederland op de kaart

Groep 7

Europa op de kaart

Groep 8

De wereld op de kaart

Ontdek nu het gehele Faqta middagprogramma gratis!

De beste ervaring met de complete Faqta methode krijg je met onze proeflicentie. Geheel vrijblijvend. Gedurende 5 - 7 weken hebben jij en je collega’s toegang tot alle thema’s voor groep 1 t/m 8. Met alle educatieve video’s, toetsen, complete Doeboeken en meer.

Gratis proefperiode