Topografie

Aan de slag met kaartvaardigheden

Op zoek naar topo materiaal dat meer is dan alleen stamp lijstjes? Wij ontdekten dat topografie minder saai is als je het toegepast en praktisch maakt. Met onze topografie lessen zet jouw klas de eerste stap van kennis naar vaardigheden, op een manier die bij jou past.

Van je eigen woonplek tot de wereld op de kaart

Met Faqta zet je video’s en interactieve opdrachten in om je leerlingen mee te nemen door de hele wereld. Je leert bijvoorbeeld niet alleen welke landen in Zuid-Amerika liggen, maar ook welke verschillende talen ze daar spreken. Hoe komt het eigenlijk dat ze daar ook Nederlands praten? 

Bg_Topografie3

Aan de slag met je klas

Nu je leerlingen meer zijn te weten gekomen over Zuid-Amerika, kunnen ze hun kennis testen met de vernieuwende topo toetsen. Door middel van de unieke toepassingsvragen laten je leerlingen zien dat zij de geleerde stof eigen kunnen maken. Bijvoorbeeld: "Als je in leeuwarden met een verrekijker recht naar het noorden kijkt, welk waddeneiland zie je dan?"

Wij hebben de toetsen zo gemaakt dat jij nauwelijks nog zelf hoeft na te kijken. Zo wordt topografie leuker én makkelijker voor jou en de leerlingen.

Bg_Topografie2

Leer je van video?

Het leren van video is iets wat voor de huidige generatie leerlingen volkomen natuurlijk is. Met video's kun je als leerkracht een rijk beeld geven van een onderwerp. En met video's maak je het lesmateriaal toegankelijk voor iedere leerling, ook als die moeite heeft met lezen of taal. Bekijk hieronder alvast een voorproefje van ons lesmateriaal.

Onze topografiethema's

Bij Faqta is het lesmateriaal verdeeld over thema's. Elk thema is opgebouwd uit veertien tegels die een samenhangend geheel vormen. Bij ieder thema hoort een doeboek, waarmee de kinderen hun vaardigheden ontwikkelen.

Groep 5

Kaart van je woonplek

Groep 6

Nederland op de kaart

Groep 7

Europa op de kaart

Groep 8

De wereld op de kaart

Nog niet overtuigd?

Op jouw manier

Kies de aanpak die bij jou past: van klassikaal lesgeven tot zelfstandig werken.

Je eigen middagprogramma

Stel je eigen programma samen met een groot aanbod van thema's.

Ontdek je eigen talenten

Wij helpen je waar en wanneer jij ons nodig hebt. Van een altijd beschikbare live chat tot een training op school.

Ieder kind wordt gezien

De Faqta-aanpak leert kinderen te ontdekken waar hun interesses liggen en waar ze goed in zijn.

Programmawijzer_Mockup2022

Jij bepaalt zelf hoe je wilt werken

We vertellen je graag meer over onze aanpak en onze kijk op een verrassend en afwisselend middagprogramma. Bijvoorbeeld hoe je werkt in leerlijnen. Download dan onze programmawijzer en maak kennis met ons volledige aanbod voor jouw middagprogramma.