Geïntegreerd

Als je nieuwsgierigheid geen grenzen kent

Met Faqta zet jouw klas de stap van kennis naar vaardigheden op een manier die bij je past. Dat doen we met ons middagprogramma. Lees hier meer over ons geïntegreerde lesmateriaal voor Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur & Techniek voor groep 1 tot en met 8

Van kennis...

Met Faqta zet je video’s en interactieve opdrachten in om je leerlingen mee te nemen in bijvoorbeeld het zware leven op een schip in de Gouden Eeuw: welke ziektes kon je allemaal krijgen? En hoe wisten ze vroeger welke kant ze op moesten varen zonder Google Maps te gebruiken? 

FAQTA-16

... naar vaardigheden

Nu je leerlingen weten hoe het leven op een schip eruit zag, passen ze hun kennis toe in een leuke opdracht uit het Faqta Doeboek. Ze gaan zelf een kompas maken. Leerlingen werken hierbij aan vaardigheden als: creatief denken, kritisch denken en samenwerken.

 

FAQTA-10

Leer je van video?

Het leren van video is iets wat voor de huidige generatie leerlingen volkomen natuurlijk is. Met video's kun je als leerkracht een rijk beeld geven van een onderwerp. En met video's maak je het lesmateriaal toegankelijk voor iedere leerling, ook als die moeite heeft met lezen of taal. Bekijk hieronder alvast een voorproefje van ons lesmateriaal.

Leer over de wereld
met thema's

Bij Faqta zijn de wereldoriëntatie vakken verdeeld over thema's. Elk thema is opgebouwd uit veertien tegels die een samenhangend geheel vormen. Bij ieder thema hoort een doeboek, waarmee de kinderen hun vaardigheden ontwikkelen.

Groep 5

Jagers en boeren

Groep 5

Grieken en Romeinen

Groep 6

Planten en dieren

Groep 7

Zo zie ik dat!

Groep 8

Gezond eten en leven

Groep 8

Klimaat en landschap

Nog niet overtuigd?

Op jouw manier

Kies de aanpak die bij jou past: van klassikaal lesgeven tot zelfstandig werken.

Je eigen middagprogramma

Stel je eigen programma samen met een groot aanbod van thema's.

Ontdek je eigen talenten

Wij helpen je waar en wanneer jij ons nodig hebt. Van een altijd beschikbare live chat tot een training op school.

Ieder kind wordt gezien

De Faqta-aanpak leert kinderen te ontdekken waar hun interesses liggen en waar ze goed in zijn.

Probeer nu onze gratis doeboeklessen

We kunnen je precies vertellen wat de Faqta-methode inhoudt. Maar net zoals jouw leerlingen ontdek je dit het beste door het te ervaren. Daarom geven we je 4 lessen om het alvast uit te proberen. 

Probeer nu 8 lessen