Geïntegreerd

Alles komt samen bij wereldoriëntatie

Met Faqta zet jouw klas de stap van kennis naar vaardigheden op een manier die bij je past. Lees hier meer over ons geïntegreerde lesmateriaal voor Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur & Techniek voor groep 5, groep 6, groep 7 en groep 8

Van kennis...

Met Faqta zet je video’s en interactieve opdrachten in om je leerlingen mee te nemen in bijvoorbeeld het zware leven op een schip in de Gouden Eeuw: welke ziektes kon je allemaal krijgen? En hoe wisten ze vroeger welke kant ze op moesten varen zonder Google Maps te gebruiken? 

FAQTA-16

... naar vaardigheden

Nu je leerlingen weten hoe het leven op een schip eruit zag, passen ze hun kennis toe in een leuke opdracht uit het Faqta Doeboek. Ze gaan zelf een kompas maken. Leerlingen werken hierbij aan vaardigheden als: creatief denken, kritisch denken en samenwerken.

 

FAQTA-10

Leer over de wereld met video

Leerlingen uit groep 5 t/m 8 leren over de wereld met hoogwaardige videocontent die past bij het niveau. Bekijk hier alvast een voorproefje van het lesmateriaal.

HubSpot Video

Leer over de wereld
met thema's

Bij Faqta zijn de wereldoriëntatie vakken verdeeld over thema's. Elk thema is opgebouwd uit veertien tegels die een samenhangend geheel vormen. Bij ieder thema hoort een doeboek, waarmee de kinderen hun vaardigheden ontwikkelen.

Groep 5

Jagers en boeren

Groep 5

Grieken en Romeinen

Groep 6

Planten en dieren

Groep 7

Zo zie ik dat!

Groep 8

Gezond eten en leven

Groep 8

Klimaat en landschap

Probeer nu onze gratis doeboeklessen

We kunnen je precies vertellen wat de Faqta-methode inhoudt. Maar net zoals jouw leerlingen ontdek je dit het beste door het te ervaren. Daarom geven we je 8 lessen om het alvast uit te proberen. 

Probeer nu 8 lessen