Onderzoekende houding

     

Op eigen niveau en tempo leren over wat je écht interesseert

De leerlingen bedenken een onderzoeksvraag met hulp van het vragenmachientje. Aan de hand van het stappenplan, de verschillende hulpbladen en het projectboek voeren ze het onderzoek uit. Dit vind je allemaal op het leerplatform. Tenslotte presenteren de leerlingen op een creatieve manier wat ze hebben geleerd aan hun klasgenoten.

onderzoeken

Op onderzoek uitgaan

Wil jij een klaslokaal waarin leerlingen vanuit hun eigen interesses op onderzoek uitgaan en niet vanuit een standaard curriculum? Met onderzoekend leren bied jij hen de mogelijkheid op eigen niveau en tempo te leren over wat hen écht interesseert.

      

Het vragenmachientje

De leerlingen bedenken een onderzoeksvraag met hulp van het vragenmachientje. Aan de hand van het stappenplan, de verschillende hulpbladen en het projectboek voeren ze het onderzoek uit. Dit vind je allemaal op het leerplatform. Tenslotte presenteren de leerlingen op een creatieve manier wat ze hebben geleerd aan hun klasgenoten.Met behulp van onze materialen kunnen leerlingen hun eigen onderzoek starten. Ze bedenken een onderzoeksvraag met hulp van het vragenmachientje. Aan de hand van het stappenplan, de verschillende hulpbladen en het projectboek voeren ze het onderzoek uit. Tenslotte presenteren de leerlingen op een creatieve manier wat ze hebben geleerd aan hun klasgenoten.Onderzoeks-vaardigheden-1

Wij helpen jou om je leerlingen te begeleiden terwijl je zelf door middel van verschillende hulpbladen en trainingsmodules groeit in je rol als onderzoeksexpert. Zo creëren we samen een klaslokaal waarin leerlingen hun talenten kunnen ontdekken.

💡

Wist je dat er meer dan 100 onderwerpen op het leerplatform staan om onderzoek naar te doen? Zo weet je zeker dat er voor iedere leerling iets bij zit.

     

Wat is een goede onderzoeksvraag?

Weet jij hoe je een goede onderzoeksvraag opstelt? En wanneer het geen opzoekvraag is? Voor ons volwassenen is het soms al lastig; hoe begeleiden we dan onze leerlingen? Kun je met die vraag het antwoord vinden dat je zoekt? Gebruik hiervoor ons hulpblad: “Wat is een goede onderzoeksvraag”. Hiermee leer jij samen met je leerlingen stap voor stap hoe je komt tot een goede onderzoeksvraag. 

Meer lezen?

Met onze dagritmekaarten weten je leerlingen waar ze aan toe zijn

Met onze dagritmekaarten weten je leerlingen waar ze aan toe zijn

08 mei 2023 1 min read
Hoe meer je je leerlingen loslaat, hoe gemotiveerder ze zijn
Leerkacht wisselt klassikaal en zelfstandig werken af

Hoe meer je je leerlingen loslaat, hoe gemotiveerder ze zijn

05 mei 2023 3 min read
Bij juf Daniëlle in de klas krijgt een geïntegreerd curriculum vorm
Leerling maakt een samenvatting van de informatie op het digibord in haar schrift.

Bij juf Daniëlle in de klas krijgt een geïntegreerd curriculum vorm

03 mei 2023 2 min read

Probeer nu onze gratis voorbeeldlessen

We kunnen je precies vertellen wat de Faqta-methode inhoudt. Maar net zoals jouw leerlingen ontdek je dit het beste door het te ervaren. Daarom geven we je 8 lessen om het alvast uit te proberen. 

Probeer nu 8 lessen