Zelfstandige leerhouding

Een zelfstandige leerhouding ontwikkel je niet zomaar
   

Een zelfstandige leerhouding ontwikkel je niet zomaar

Het leerplatform helpt jou en je leerlingen daarbij en geeft jullie de nodige handvatten. Je kunt er zien of je leerlingen de video’s hebben bekeken en hoe ze de vragen hebben gemaakt. Op die manier weet je wanneer een individuele leerling extra ondersteuning nodig heeft en zie je in één oogopslag als de klas meer uitleg kan gebruiken. Zo word jij meer en meer een coach voor je leerlingen.

Samenwerken en meer verantwoordelijkheid

Wil jij je leerlingen meer verantwoordelijkheden geven en samen laten werken? Met Faqta kunnen leerlingen in duo’s aan de slag gaan, zodat zij samen leren van de video’s en daarna met elkaar de opdrachten doen. Zo werken leerlingen op hun eigen tempo en ontwikkelen ze vaardigheden als samenwerken en communiceren. Ondertussen werk jij op je eigen manier aan de ontwikkeling van je eigen leerkrachtvaardigheden. 

💡 Wist je dat je ook met meer dan 2 tegelijk kunt inloggen? Zo kun je je leerlingen ook laten samenwerken in groepjes.

FAQTA-18

 

   

Leren van een goede tip

Wanneer leerlingen zelfstandig aan de slag gaan, zullen zij ook wel eens een fout antwoord geven. Leren doe je óók door fouten te maken, maar het is pas écht leerzaam wanneer je daarna de juiste feedback krijgt om het de volgende keer beter te doen. Geeft een leerling het verkeerde antwoord? Dan krijgt die een tip van ons. De leerling denkt nog even na. Hoe zat het ook alweer? Op die manier wordt de kennis van je leerlingen steeds weer geactiveerd en leren ze meer. En dat zie jij op je dashboard.

Meer lezen?

Bij close reading moet je er zelf ook actief bezig mee zijn
Juf Daphne legt tijdens begrijpend lezen met close reading uit hoe de leerlingen een mindmap moeten maken

Bij close reading moet je er zelf ook actief bezig mee zijn

07 februari 2024 6 min read
Uitprobeerweken: Ontdek hoe gemakkelijk thematisch werken is

Uitprobeerweken: Ontdek hoe gemakkelijk thematisch werken is

24 januari 2024 2 min read
Doen methodemakers hun werk wel goed?

Doen methodemakers hun werk wel goed?

20 december 2023 4 min read

Ontdek nu het gehele Faqta middagprogramma gratis!

De beste ervaring met de complete Faqta methode krijg je met onze proefperiode. Geheel vrijblijvend. Meld je aan voor de proefperiode en krijg toegang tot het leerplatform en ontdek alle mogelijkheden voor jouw les.

Gratis toegang